Johans nyheter

Individens frihet i möjligheternas Vännäs!

En gemensam välfärd finansierad genom rättvis fördelning lägger grunden för individens möjligheter att själv forma sina liv. Socialdemokrati med få ord, men som betyder så mycket.

Jag skriver detta då dagspressen översållas av annonser från borgerligheten om individens frihet. Jag tror att medborgarna i Sverige vill se vår politik nu när effekterna av snart 8 år av deras version av frihet syns så tydligt.

I Vännäs är ekonomin under utredning, varför? Höga kostnader för att utveckla vårt samhälle då det nu äntligen byggs igen. Men också att vi socialdemokrater har  valt att minska effekterna av centralt förd borgerlig politik. Detta anstränger förstås ekonomin. Att sen skattetrycket minskat gör att staten har mindre medel att fördela ut till kommunerna, så i grunden handlar vår ekonomiska situation i kommunerna om fördelningspolitik. Fördelningspolitik handlar om att vi genom skatter har möjlighet att finansiera vår gemensamma välfärd. Ett samhälle består av människor tillsammans. Genom att avstå delar av sin lön finansierar vi våra grundläggande behov. Genom livet har människor olika behov, sjukdom och andra skeenden kan öka behovet kortsiktigt eller i värsta fall under lång tid.

Moderaternas politik att stå för välfärdens kärna betyder kort och gott överlevnad, inget mer.

Ingen ska utnyttja välfärden oskäligen, men när behovet uppstår ska det finnas där. Allt det gemensamma i samhället som sjukvård, kollektivtrafik, gator och vägar och skola och omsorg ska finnas för medborgarna och ska skattefinansieras. Självklart ska alla utifrån sina förutsättningar bidra till det gemensamma, men när behovet uppstår eller olyckan är framme ska samhället finnas där.

I dagsläget anser vi socialdemokrater att nivån på välfärden i Vännäs är på gränsen till för låg. Vi vill mer!

Ge oss fortsatt förtroende lokalt, regionalt och med en socialdemokratisk regering bakom ryggen får vi bättre förutsättningar och ska  fortsätta att utveckla vårt fina samhälle.

 

4 kommentarer

 1. jannebanan

  [q] I dagsläget anser vi socialdemokrater att nivån på välfärden i Vännäs är på gränsen till för låg. Vi vill mer![/q]
  Är det inte så att (S) har styrt i Vännäs kommun i många många år? Varför har då inget hänt ännu?

  [q]I Vännäs är ekonomin under utredning, varför?” Höga kostnader för att utveckla vårt samhälle då det nu äntligen byggs igen[/q]
  Är det inte så att regering fått fart på byggandet av bostäder i detta land även i små orter som Vännäs, bara kommunen i sig kalkylerar och prioriterar rätt!

  • johan Söderling (inläggsförfattare)

   Visst är det så att S styrt Vännäs under ganska lång tid. Under de år som jag haft förtroendet att leda politiken har dock förutsättningarna begränsats av en moderat regering. Vi har nog på många sätt ändå försökt att begränsa skadeverkningarna av den centrala politiken.
   Att Attefall skulle fått fart på byggandet i Sverige!? Vi kan konstatera att egentligen inget alls hänt Underlätta andrahandsuthyrningar är väl det tydligaste resultatet vi sett..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>