Johans nyheter

Svar till borgarna än en gång!

Svaret på Ulf Erikssons tidigare inlägg. Idag publicerat i Folkbladet.

Socialdemokraterna visar vägen för Vännäs Utveckling!

Svar på Centerpartiets insändare i Folkbladet 18/8:

Ulf Eriksson undrar varför jag inte själv svarar på de frågeställningar som vi socialdemokrater ville att oppositionen skulle besvara. Visst lämnade jag besked om hur vi socialdemokrater ser på utmaningarna inom både vård och omsorg, skolan, hållbarhet och ökad inflyttning. För att förtydliga så kan jag lämna våra svar åter igen. Men innan dess måste jag kommentera vad Ulf Eriksson sa i sitt första inlägg under debatten och som flera av åhörarna efteråt kommenterade. Ulf Eriksson raljerade och sågade fullständigt ekonomin och utvecklingen som helhet i Vännäs, så till den grad att man kan fundera över att han faktiskt vill bo kvar här. Ulf Eriksson har dessutom deltagit i alla svåra beslut som politiken har tagit och sällan reserverat sig, men det är ju lätt att skylla ifrån sig på majoriteten!

Vi socialdemokrater tycker att Vännäs har stora möjligheter att fortsätta sin positiva utveckling. Mycket är bra, mycket kan förbättras, det är vår inställning. Våra professionella medarbetare är kommunens största tillgång.

 Behoven hos våra medborgare är stora. Många barnfamiljer har sökt sig till Vännäs, vilket är glädjande, men vi behöver bygga ut förskolan, vilket anstränger budget. Vi har tagit krafttag mot ett eftersatt underhåll, vilket anstränger budget.

Vi har aldrig undanhållit att vi under ett par år framöver kommer att ha en tuff ekonomisk situation, men därefter ser det bättre ut. Om vi nu också får en socialdemokratisk regering så ökar förutsättningarna för en positiv utveckling av Vännäs rejält.

Välfärden ska finansieras genom våra skatter. Vi ser det svårt att skära än mer på kommunens service inom vård och omsorg. Förutsättningarna beslutas idag av en borgerlig regering.

Våra skolor ska ha utbildad personal och lärarnas förutsättningar ska förbättras, speciallärare behöver rekryteras.

Socialdemokraterna i Vännäs har tagit initiativet till att föra upp uthållighet och hållbarhet på agendan bl.a. genom: biogasprojektet, som vi vill förverkliga, genom att upphandling av lokalt producerade livsmedel ska öka, medborgardialoger ska genomföras innan viktiga beslut, genom energieffektivisering och genom att införa höga krav vid nyproduktion av offentliga lokaler. Vi har också tagit initiativet till att genomföra en utbildning för hela kommunstyrelsen i långsiktigt hållbart tänkande. Vi har lagt ”ribban” för framtiden. Det är långsiktig hållbarhet.

Slutligen ser vi genom dessa satsningar att fler vill bosätta sig i Vännäs. När vi nu satsar på fler hyresrätter ger vi också möjligheten för ännu fler att bosätta sig i vår fina kommun.

Johan Söderling (S)

Kommunalråd Vännäs

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>