Johans nyheter

Hållbarhet i tankar och verklighet!

Läser inlägg från Hans-Inge Smetana.

Vilken förvriden verklighet som beskrivs, tyvärr. Vännäs socialdemokrater gör skillnad. Hur skulle verkligheten sett ut om något av borgarpartierna haft den lokala makten? Det är vårt arbete lokalt som mildrat regeringens politik här i Vännäs. Visst har vi internt i partiet ibland fått kritik över att vi just mildrar borgarnas politik istället för att låta den få fullt genomslag. Då skulle medborgarna tydligare inse skillnaden. Mitt svar blir att vi socialdemokrater är valda lokalt för den politik vi bedriver och då innebär det att göra det bästa för våra medborgare.

Våra företag är viktiga för Vännäs. Därför har vi också intensifierat arbetet med näringslivsrådet och planerar för fler företagsbesök.

Landsbygdens utveckling arbetar vi bl.a.med genom samarbete kring biogasproduktion, lokalt upphandlade livsmedel och att stötta föreningslivet.

Skattefrågan är uppe på agendan då vi inte kan acceptera alltför stora neddragningar. En analys från Sveriges kommuner och landsting kring vår ekonomiska situation är bra och efterfrågad inte minst från oppositionen.

Att jag personligen är stolt över det arbete som våra medarbetare utför är inget skryt, mer ett konstaterande. Jag vet att de gör ett bra jobb trots krympande resurser. Välfärdssektorn är inte det enda området där nya företag kan bildas, det finns inom en rad andra områden som vi gärna ser etableras i Vännäs.

Vår nuvarande regering har omfördelat ca 140 miljarder kronor. Inte tillfört mer medel för kvalitetsförbättringar till kommunerna. Det som tillförts täcker i bästa fall de kostnadsökningar för anställdas löner.

Att sen vårt parti centralt lovat medel till att täcka kommunernas kostnadsökningar för unga anställda har H-I lyckats förtränga. Vidare kommer kommunerna få ytterligare stöd till skola och vuxenutbildning. Idag kom också beskedet att vi lägger 10 miljarder för ökat underhåll på järnvägen under statligt ansvar.

Avslutningsvis Hans-Inge. Visst är det oppositionens ansvar att hela tiden ifrågasätta majoriteten och dess beslut. Men måla inte upp en bild av Vännäs som avskräcker. Kom istället med förslag som ni tror skulle vara bättre. Ingen tjänar på det du nu säger. Framför allt inte bilden av Vännäs, vår fina kommun.

 

En kommentar

  1. Pingback: Falsk eller realistisk bild? | Hans-Inge Smetana (KD)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>