Gnissel och platta däck

Mitt uppdrag som webbredaktör, formellt kallad förstasidesredaktör, avlöses var tredje vecka med ett sidouppdrag kallat ”Koll på” i VK Weekend, på fredagar. Det är kul att skriva lite friare och lite utanför nyhetsmallen, att ta fram egna idéer och genomföra dem. Stimulerande, helt enkelt.

Men: Koll på-greppet var först inriktat på teknik, enligt uppgörelsen med Weekend-redaktören. Efter ett antal genomförda uppdrag med mycket fokus på digitalt och webb, blev det mer och mer knepigt att sy ihop det hela. Idéerna började sina. Så jag började tänja ut gränserna.

Som mest ”utanför boxen” blev det då jag skrev om läkaren på Nus som sa stopp till SD-ledarens besök (plus-länk här). Nu har jag tagit några steg tillbaka mot ”boxen” igen och inriktar mig på teknik, men just nu mer jordnära teknik, mindre digital. Och ett ämne som jag är hemtam med: cykling. Smörj kedjan och pumpa däcken, så blir det så mycket roligare, är kontentan…! Ingen Einstein-kunskap – men av vad jag har sett omkring mig i trafiken så behövs dessa enkla råd. Det gnisslas och trampas på halvplatta däck lite varstans.

Notera: Jag tar inte upp cykelhjälm en enda gång i veckans Koll på-krönika. Har nått slutsatsen att man väljer själv som vuxen. Men mitt råd är: ta på dig hjälm. Fråga valfri läkare på akutmottagningen om du är fundersam över om det behövs. Här skrev jag om cykelhjälm vid ett tidigare tillfälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.