Ockupanten jag aldrig avvisar

En av knipholkarna jag satte upp i fjor har fått en annorlunda bosättare :Husockupanten

2 kommentarer

  1. Ronny Thellbro

    Vad roligt att ugglemor hittat ett hem som passar. Kan det vara så att även klokskapens symbol dras åt ett visst politiskt håll?

    Ronny

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Ronny Thellbro !
      Jag vet inte vad som ger mig störst kick, att känna den nya kraften i förändringsarbetet genom den fina tillströmningen av nya kreativa medlemmar i partiet, eller när jag blir personligt bekräftad av helt andra varelser ?
      Min kontakt med djur har alltid betytt något särskilt för mig.
      Min uppfattning är att Homo Sapiens inte utgör en särkilt märkvärdig art, utan har uppnått särställning mest genom väldigt specialla och särskilt lyckliga omständigheter, vilka mycket snabbt kan komma att ändras.
      Men livet är mycket, mycket, mycket större och det mest fascinerande är att man nu upptäckt bakterier med helt avvikande RNA-komponenter, som tycks ha lika lång historia som allt annat liv här på jorden. De har återfunnits i arseniksjöar där allt annat liv är chanslöst.

      Är det nu så att livet inte bara uppstod en enda gång här på jorden utan minst två gånger, ger det en väldigt kraftfull signal om hur det ser ut i resten av kosmos, med sina 150 miljarder galaxer med i genomsnitt 75-100 miljarder stjärnor i vardera !
      Vare sig man tror på en skapare eller inte, blir frågorna snabbt väldigt påträngande!
      Vari består livets kraft, när stenar och mineraler börjar röra på sig och bilda molekyler som reproducerar sig och startar metabolism ?

      Jag hoppas du kan ha överseende med min böjelse för det vilda och okontrollerbara som naturen erbjuder oss som vill ta in det vi ser, utan att undantränga något som stör eller avviker från normer och ideal ?

      Inom det mellanmänskliga sociala samspelet utgör politiken ett ramverk, med olika former och sätt att umgås och samverka.
      Där tycker jag vi hittat en riktig bra utgångspunkt, i att ingen enskild person äger rätten till någon specifik fråga, utan att alla är med och ”politiken” tillåts födas fram och leva sitt eget liv i utrymmet mellan alla olika åsikter och på den gemensamma värdegrunden, som den utgångspunkt som bejakar och frammmanar.
      Där har du i egenskap av ordförande en stor del i den nya utvecklingen.
      Ronny, jag tror vi håller på att skapa något riktigt fint här och att jag delar den känslan med andra både inom och utanför vår växande grupp, som vill ha förändring ?

      Där kan gärna ugglan få bli vårt totem, som den suveräne överlevare den är, med sitt målmedvetna sätt att tackla alla svårigheter som möter den som försöker lita till sin egen förmåga fullt ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.