En uppgift värdig hjältar ?

När Åke Nilsson ska summera majoritetens glansfulla insatser för Vilhelmina under senaste mandatperioden, blir det bygget av bollhallen och bagarstugan, liksom att de beslutat att förlänga ett promenadstråk som bevisar hur kompetent de hanterat kommunens värsta problem !

Men de strukturella bekymren som en tilltagande andel åldringar, minskade elevunderlag, haltande sjukvård, slutkörda lärare om omsorgspersonal som håller på att kollapsa, minskande skatteunderlag, företagsnedläggninar, dåliga rankingar, bortprioriterade infrastruktursatsningar, obefintlig ekonomistyrning och politiskt käbblande kan inte lösas med en bollhall eller bagarstuga.

Det är som att man inte ens förstått vilket läge kommunen befinner sig i ?

Ska vi få kommunen på fötter igen så krävs en bred uppslutning från alla politiska företrädare, men även krafttag från kommunanställda och den privata sektorn i form av företagarföreningar och ideella organisationer, samt tålamod och kreativitet ända ut i väljarledet.

Jag har ingen patenterad lösning på hela problemkomplexet, men bidrar gärna med vad jag förmår.

Kanske är det allra viktigaste att vi börjar med att skapa en tillitsfull samtalsatmosfär, via ett öppet och för medborgarna helt transparent politiskt arbetssätt?

Jag vill gärna se att kontakten mellan anställd personal och beslutande politiker uppgraderas och formeras till en levande dynamik, där kommunikationen alltid är dubbelriktad.

Jag vill även se att vi får så pass kraftigt mandat i valet att vi förmår tillskapa ett ekonomistyrningssystem i klass med privata företags i samma storleksklass.

Vilhelmina är inte dömt till undergång på långa vägar, bara vi kan mobilisera det som krävs för att skapa den goda samverkan för förändring som så väl behövs.

Sunt förnuft och prestigelös öppenhet är två av ingredienserna vi börjar med att tillsätta anrättningen.

 

8 kommentarer

  1. Roland Lindholm

    Vad har du uträttat under denna mandatperiod förutom att smutskasta dina politiska motståndare samt Tjänstemän på kommunen och Vibo, på gränsen till förtal och ärekränkning.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar ROland Lindholm !
      Men jag förstår fortfarande inte vad du syftar på med dina svepande omdömen ?
      Den möjlighet till insyn som min plats i KS skulle givit mig, förhindrades av dina sossekamrater som nominerade och, i kraft av sin nyvunna majoritet, även röstade in en annan mer medgörlig och foglig Kristdemokrat. (som inte längre är KD:are)

      Utifrån att jag därmed helt kom att sakna plats i nämnder och styrelse försökte man blockea mig från att kunna sätta på ljuset på vad som dittills försiggått i det fördunkla.
      Men man kan aldrig klara av att stoppa mig när jag bestämt mig för något, förstår du.
      Så jag har under dessa 4 år grävt fram ett antal lik ur garderoben, vilket jag även presenterat på ett sakligt och osentimentalt sätt här på min egen blogg.
      Om det är vad du åsyftar med begreppet smutskastning så har du nog en mycket märklig uppfattning om vad som är demokrati.

      Nu stundar ett nytt val och får jag tillräckligt med stöd från väljarna, så lär det inte gå att upprepa övergreppet ni gjorde förra valet. Jag kommer tillbaks och nu är jag beredd ! Det finns helt klart bevisat ett stort behov av att städa och nu är vi många som kommer att hjälpas åt. Mygel och nepotism ska inte få förekomma i en modern förvaltning. Den kommunala likabehandlingsprincipen ska införas fullt ut och öppenhet och insyn blir det nya som vi bjuder på.
      Men vill väljarna hellre ha det som förut, då kommer de att rösta rött denna gången också och då slipper du ju få reda på obehagliga sanningar.

      • keka

        ”Var det ett tack till Tony Mannelqvist för hans agerande som byggarbetsledare, som skapade millioner i fickorna åt Abramssons släkt och vänner ?”
        Känns orden igen Göran?

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Tack för din kommentar Kenneth Hellberg !
          Javisst känner jag att dessa ord står för den rätt och rättvisa jag vill verka för att återupprätta, men jag förstår inte i vilken dialog du anser att detta bidrag klargör och förstärken alternativt motsäger ?
          Hur anknyter detta citat till inlägget under rubriken ”En uppgift värdig hjältar” som du refererar till ?

      • Roland Lindholm

        Du borde lära dig att svara på en fråga eller klarar du inte det .Är du verkligen EN person som skall tillrättavisa andra personer, med din bakgrund med skattefiffel,knivlagen. uttalanden om våra medmänniskor från andra nationer. Du borde sluta som politiker.Det är min syn på ditt agerande under denna mandat period. Vad gjorde du och dina partivänner för att underlätta för dom som blev arbetslösa efter sågens nedläggning, inte ett smack.

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Tack för din kommentar Roland Lindholm !
          Jag saknar helt utbildning i psykoanalys Roland Lindholm, men känner mig änså rätt övertygad om att du har andra problem än de rent politiska.
          Jag har svårt att se vilken frågeställing du söker svar på ?
          Den enda konkreta fråga som jag kan utläsa i sörjan av invektiv är den som utgår från att du förväntar dig att ett oppositionsparti ska klara upp det som dina partikollegor i fullmäktigemajoritet misslycktas med, alltmedan du genom att besvara frågan själv helt neutraliserar dess öppning till en saklig dialog.
          Utifrån den retoriska frågeställningen måste jag och andra givetvis fråga oss hur det står till med dina insikter i den kommunala administrationen ?
          Är du den socialdemokratiske tungviktare som nu ska få rätsida på den debattmässiga dikeskörning som Åke Nilsson åstadkommit här på bloggen ?
          Snart dyker väl den oförvitlige Mikael Fjällstedt också upp som en reinkarnation från gamla VIlhelminabloggens gyllne tider.
          Och så det gemensamma agerandet att lämna svenska kyrkan och andra disparata utfall utan samlande taktisk strategi i desperationens tecken.
          Men ännu har vi sluppit invektivbankens okrönte kamrer, som offentligt deklarerade sitt och sina partivänners frånträde från den ”smutsiga” debattens hemkvarter här på det offentliga forumet, för att hänge sig åt ohämmad självdyrkan i den slutna sossebloggen och vars återinträde här vore som grädde på moset.
          Så är vi snart åter tillbaks i den personangreppens och öknamnens dialektik som sänkte den öppna dialogen till sin lägsta nivå, med bockfötter under svartrocken och hämndlystnad under falska alias.
          Har du inget att tillföra i sak, kanske du skulle överväga att invänta debattdeltagandet till dess du har något av fakta att bidra med Roland ?
          Men det är bara ett tips i all kamratlig anda och du bestämmer givetvis själv hur du vill bli uppfattad av allmänheten.

  2. Rickard Norberg

    Hej göran

    Ja, vi har ett stort arbete framför oss om väljarna ger sitt förtroende den 14 september. Kommunen behöver helt klart hjältar som kan vända en långvarig nedåtgående trend men precis som du är jag också hoppfull. Om vi kan börja diskutera lösningar med varandra på ett respektfullt sätt är vi en bra bit på väg.

    Rickard

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.