Enfaldigas exklusiva tolkningsföreträde

SVT1 Debatt

Aron Modig (KD) undrar varför enskilda personer inte får ge bort sina pengar till staten, men däremot till vem som helst annars.

Gång på gång bemöts han av argumentet att jobbskatteavdragen har drivits för långt ?!?

Vad har det argumentet med saken att göra?

Debattledaren klarade heller inte av att särskilja frågorna från varandra, trots att Aron Modig upprepat förklarade att hans motion i frågan är oberoende av vilken skatteivå man beslutat som generell !

Rent principiellt kan vem som helst testamentera bort hela sin förmögenhet om bröstarvingar saknas och 50% om det finns barn som arvingar (laglotten).

Så länge man befinner sig i livet har vi dock full förfoganderätt över våra tillgångar (om vi inte är omyndigförklarade) och kan slösa bort eller skänka hela förmögenheten till vilket syfte och mottagare som helst helt godtyckligt.

Men inte till den gemensamma statskassan !

 

Att detta är en märklig inkonsekvens klarar de fullständigt förstockade motdebattörerna inte av att ta in, utan halkar direkt tillbaks i att skattetrycket för medel- och höginkomsttagare är för lågt!!!!

Jag blir så in i ……. less på att höra på människor som saknar den elementäraste intellektuella förmågan att skilja på frågeställningar, eller vägrar möta argument på ett sakligt sätt utan att vrida bort fokus till något helt annat.

Om en person helt saknar arvingar så kommer allmänna arvsfonden att lägga beslag på personens tillgångar. Om då denne person vill att staten ska ges pengarna istället, då sätter sig vänster-hata-rikare-personer-maffian sig på tvären i total förståndsblockering.

Vad lönar det sig att tala med kompletta idioter?

 

 

 

En kommentar

  1. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Att inte begripa skillnaden mellan att vara tillåten och att vara tvungen förefaller vara ett igenkänningstecken för individer som känner sig trygga i flockbeteenden.
    Just den oförmågan har jag stött på vid ett antal tillfällen och varje gång har det förvånat mig hur många som tycks sakna förmåga att inse skillnaden !
    Men att en debattledare så totalt missar att klargöra distinktionen är anmärkningsvärt.
    SVT:s jakt efter dramatik kan kanske vara en del av förklaringen till att de sätter in programledare som totalt saknar förmåga att styra och leda en debatt,utan istället flinar glatt när de olika kontrahenterna faller varandra i talet och försöker överrösta varandra.
    Att jag aldrig lär mig att det inte går att se skiten !

    Den följande debatten om transpersoners förhållande var inte ett dyft bättre, så jag gav bara upp, men det finns tydligen någon som envisades med att följa den ”debatten” till vägs ände:http://blogg.vk.se/Mexan/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.