Inför öppen ridå denna gång

http://blogg.vk.se/alejandro/2015/03/27/skit-i-crazy-horse-det-handlar-om-svagerpolitik/#comments

När ideologin och dess underliggande värdegrund utgår från egot och egots förutsättningar, blir slitningar och konfrontationer oundvikliga.

Vänsterpolitik bygger på avundsjuka och missundsamhet i botten och även om de är starka drivkrafter, så fungerar det illa som samlande sociala mekanismer.

Mygel blir därför en signifikant bieffekt och i en repressiv kultur är det ovanligt att partiledningen misslyckas med att trycka ned och tysta, men här brister tydligen fördämningarna helt och fullt ut.

Inte oväntat återfinner vi här en och annan namnkunnig kommentator från Vilhelmina och här kan vi tydligt se vilka politiska preferenser som härskar under manteln av förtäckt neutralitet.

I längden går inget att dölja och förneka och förr eller senare kryper sanningen fram.

Människan klarar inte av att vara sin egen förebild, utan ska vi kunna hålla en tydlig moralisk kurs behöver vi överordnade ideal som baseras på andra värden än egennyttan.

5 kommentarer

  1. Kenneth Hellberg

    Göran, du skriver ”Inte oväntat återfinner vi här en och annan namnkunnig kommentator från Vilhelmina och här kan vi tydligt se vilka politiska preferenser som härskar under manteln av förtäckt neutralitet”
    Kan du tydliggöra vad du menar och vem du syftar som den ”namnkunnig kommentator från Vilhelmina”

  2. Kenneth Hellberg

    Okej, din blogg och du gör som du vill…..funderade bara. Vad tycker du om senaste skandalen om alkoholservering på skolgården? Jag är själv emot det eftersom jag anser att en skolgård ska vara ”fredad” gällande alkohol och tobak (besökarna hinner nog dricka sig berusad innan kvällen ändå), och ska ett kommunalråd verkligen ha den rätten att ensamt ta ett beslut om alkoholservering?

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Enligt gällande delegationsordning är det så.
      Där har kommunalrådet delegerats rätten att avgöra tillfälliga alkoholtillstånd.
      Frågan är hur lämpligt detta är ?
      Jag tycker nog att ett sådant avgörande knappast hör hemma inom den politiska beslutssfären.
      Den bör avgöras av myndighet eller byråkrat och enligt i förväg uppställda premisser.
      Detta för att i möjligaste mån undvika att ens misstanke uppstår om nepotism.
      Socialchefen vore väl den som ligger närmast till hands, men det måste i så fall bli ytterligare ett delegationssteg, då kommunstyrelsen äger besluten och i delegation följdaktligen bara kan delegera till kommunchefen, vilken i sin tur kan överlåta frågan till socialchefen.
      I vilket fall anser jag att alkoholkulturen överlag fått alldeles för stort inflytande i samhällsplaneringen och att vi tvärtom skulle behöva en nykterhets- och antidrog-kultur som vore dominerande.
      Det talas allt oftare om beordrad friskvård under arbetstid, men den absolut bästa utväxlingen skulle vi få om droger, sprit och tobak kunde fasas ut.

      • Kenneth Hellberg

        Beslutet kanske ska tas av länsstyrelsen som det gjordes förr, då borde misstanke om nepotism minska rejält. Det du skriver om alkohol och droger kan jag bara hålla med dig om, är själv inte nykterist men tycker att det ligger alltför mycket fokus just omkring detta vid festtillfällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.