Angreppen mot landsbygden fortsätter oförminskat

Det finns ingen hejd på vilka förslag som kan nå ända fram till riksdagen, när det gäller att inskränka lantisarnas fria livsstil i allmänhet och jägares i synnerhet.

Senast i går tvingades jag ge upp och skrota ett dyrt och fullt fungerande vapenskåp som tidigare godkänt för upp till 20 vapen, bara för att det saknade den etikett där det står ”SS3492” och köpa ett nytt.

Det nya uppfyller inga andra krav än att nyckeln inte går att ta ur förrän dörren är reglad, samt just den nämnda etiketten.

Att byta själva låskistan till ett likvärdigt där den extra funktionen finns med, vore en struntsak för mig själv att kalra av, men si det godkänner inte de byråkratiska reglerna, vilka kräver att det skall finnas ett intyg från certifierad låssmed.

Den monopollinande situationen gör att jag i så fall tvingar betala resor och upphälle för en låssmed från Umeå, vilken i sin tur glatt utnyttjar sin särställning och den enkla åtgärden blir lika dyr som ett helt nytt skåp i 150-kilosklassen !

Och det bara fortsätter….

Här ser du vilka partier och ledamöter som uppvisar de mest aggressiva jägarhatet i riksdagen.

 

För inte så länge sedan var det totalföbud mot bly i ammunition som var på tapeten.

Ett fullständigt ogrundat och befängt förslag som i sin tur föranledde en lång och kostsam utredning för att komma fram till vad varje jägare redan visste och vet. Men med inställningen att ”stockholmare är smartare än lantisar”, som moderatledaren uttryckte saken, ska man nog förvänta sig att den intellektuella aristokratin kan komma på precis vilka ideér som helst i syfte att omvandla varenda en av oss till deras upphöjda kunskapsnivåer.

Här kan du se den Utredningen om bly i ammunition som förklarar varför det är olämpligt att förbjuda metallen i ammunitionen.

Men detta är bar toppen av isberget, som utgörs av alla möjliga beslut i syfte att snabba på utsugningen av det landskap där vi fötts eller valt att leva och begränsningar som syftar till att försvåra för oss att vara kvar här. Det gäller alla sektorer, allt ifrån beskattningen av strömfallsfastigheterna som går kommunerna förbi till nedmonteringen av alla former av glesbygdsservice och indragning av alla myndighetsorgan och pålagor av transporterna. Indragningar av personliga äganderätter avseende areella näringarna ingår i samma plan att få bort oss härifrån, först våra barn och sedan oss andra i likkistor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.