Älvräddarna gör Länsstyrelsernas jobb

http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/vattenkraftverk-bidrar-till-foerdragsbrott-1149011

Länsstyrelserna runt omi Sveriges 21 län är satta att ansvara för tillsynen av landets alla drygt 2200 registrerade dammar och turbiner i vattendragen.

Problemet är bara att dels finns det en hel del oregistrerade vandringshinder i våra vattendrag och dels utgör tillsynsobjekten i vattendragen bara en bråkdel av alla tillsynsobjekt som Lst ska övervaka.

Som exempel kan nämnas Västerbotten, där 2 personer på Lst förväntas klara av tillsynen på över 2000 objekt !

Det rör allt ifrån gamla nedlagda impregneringsanläggningar till bensinstationer osv.

Allt ingår i den illa maskerade planen från statsmaktens stadsfixerade politiker i majoritet, som medvetet eller i obegränsad okunnighet medverkat till att skapa kaos inom kontrollverksamheten. Först genom att stapla myndigheter på varandra i form av Havs- och Vattenmyndigheten, Mark- och Miljödomstolen, Kammarkollegiet, Vattenmyndigheterna, Länsstyrelserna och längst ned Vattenråden, men men försumbara eller inga befogenheter (MD undantaget). Ovanpå denna begränsning har man så strypt resurstilldelningen så till den grad att en idiot begriper att det inte kommer att finnas en chans till att vattenkraftverken kommer att drabbas av någon minsta inskränkning, Att de utgör statens kassako kan kanske utgöra ett motiv ?

 

Det är helt orimligt att en hel bransch ska vara totalt undantagen från all modern miljlölagstiftning genom denna form av fribrev.

Vattenexploatörerernas gemensamma intresse. och lobbyorganisation försöker skrämma rikspolitikerna med att en miljöanpassning skulle resultera i 25-30% bortfall av el från vattenenergiverken.

Men verkligheten tolkas på ett helt annat sätt av sakkunniga forskare, vilka menar att anpassningen ryms inom ramen för vad effektiviseringarna av turbinerna medger och att vi även kan räkna in en betydande nederbörsökning till följd av medeltemperaturhöjningarna, vilket således skulle ge ett ökat energiuttag trots miljlöanpassningar och byggandet av fiskvägar.

http://www.svd.se/naringsliv/hallbar-energi/nya-krav-pa-kraftverken-vacker-gammal-strid_3717670.svd

Att det dessutom skulle skapa betydande regionala satsnigar i glesbygd (vilket vi inte är bortskämda med), har även en betydelse för våra bygder där lönearbeten inte växer på trän.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.