Lokal förvaltning

Vi är en grupp fjällfolk som bildat en samling som ska kämpa dels för att själva få förvalta våra naturresurser, dels kämpa för att markrättigheter som staten via sina olika myndigheter stulit sig till ska återlämnas.

Den 20 maj hölls detta seminarium i riksdagshuset i det första steget som gäller lokal förvaltning.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLfsLz4P1xaRo9ut10MDj_rJAA7DKocwzV

Från VIlhelmina deltog Östen Stenlund, vår mest sakkunnige vad gäller rättsövergreppens historik och en drivande kraft för rättvisa. Att Östen valt att föra sin kamp inom Kristdemokraterna är vi mycket glada över.

Varför ska nationalparker, Naturskyddsområden, rovdjursstammar, etableringar av vindparker och gruvor ligga långt bortom vårt lokala beslut?

Det är dags att ändra på detta!

3 kommentarer

  1. ronny thellbro

    Det är uppmuntrande att ta del av Östens engagemang i dessa frågor. Inlandsborna tar för sig och arbetar för upprättelse beträffande gångna tiders övergrepp. Medvetna, kunniga och trygga inlandsbor gör här en synnerligen god insats. Viktigt att vi driver frågan om en Förvaltningsdomstol oförtrutet så att oförrätterna får en juridiskt saklig bedömning av myndighetsövergreppen från förr. Fint jobbat Östen och övriga i denna kamp.

  2. Östen Stenlund

    Jag får tacka för er medkänsla.
    Vad vi var eniga om, är att centralmakten styr hårdare och hårdare över oss som lever i glesbygden och försöker klara oss på våra näringar. Man vill ej lyssna till oss vad det än vara må.
    Vi måste sluta oss samman och göra det som ska göras.
    En man från Dalarna sa; Vi från Dalarna har varit förut ner till Stockholm och sagt ifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.