En förening för oss fula och ofullkomliga

När man som barn tar klivet in i tonåren är självkänslan som mest sårbar. Det behövs så lite för att skada och sätta djupa sår i själen och självbilden. Trycket från omgivningens normer påverkar också mer än vad man som vuxen kanske kan ana.

Men alla vi som inte har den perfekt optimala kroppen, alla vi som inte motsvarar skönhetsidealet och kanske även dras med en hel radda övriga tillkortakommanden, vart ska vi ta vägen?

Fulas förening

Ska vi inte tillåta oss att få känna oss nöjda och älskade av fler än våra mödrar?

Det finns en outtalad men stark fascistoid norm som definierar den perfekta människan och det starkaste trycket kommer från reklambranschen och alla mode- och kändisreportage. Som Kristdemokrater väljer vi istället att bejaka den ofullkomliga individen och utgår från att varje människa förtjänar att uppskattas för de gäringar man gör och inte för hur man ser ut.

Vi som inte motsvarar idealen och som aldrig kommer att sätta ett enda nytt världsrekord, vi borde kanske inse att vi är i stark majoritet och samla oss till något gemensamt – De fulas och ofullkomligas förening, där vi kan visa varandra den uppskattning alla förtjänar.

3 kommentarer

  1. Johanna Kristina mäkitalo

    Tror ju att kameran stämmer men ser ju ut som skit i verkligheten och har velat va i drömvärlden så att säga 🙁

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Johanna!
      Vet du, Ytan har mest betydelse i början av det vi kallar vuxenlivet.
      Har du liksom jag inte utrustats med särskilt symmetriskt ansikte och kanske oproportionerlig kroppform enligt just nu rådande ideal, så är absolut inte hoppet om delar varm och ömsint närhet ute!
      Satsa på ett speciellt intresse och att anknyta till så många andra personer du bara orkar bygga ett kontaktnät på, så garanterar jag dig att du kommer att kunna glömma din egen fixering på utseendet och få uppleva gemenskapen i att bli sedd på djupet av din personlighet.
      Men viktigast av allt: Räta på ryggen och kräv respekt för den du är!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.