12 små Kristdemokrater tar 400 stora beslut

 

Pressmeddelande

Umeå oktober 2015

Kristdemokraterna

 

För mer information:

 

Roland Sjögren

Delegationsledare

0703-25 02 76

 

Veronica Kerr

V delegationsledare

0702-5 55 95

 

Hans-Inge Smetana

Ombudsman Västerbotten

0706-28 01 02

 

Anders Sellström

Distriktsordf. Västerbotten

0705-40 12 12

 

12 kristdemokrater från Västerbotten påverkar partiets framtid.

 12 Kristdemokrater från länet är på väg till rikstinget i Västerås för att påverka partiets framtid. Västerbotten tillhör en av de större delegationerna. Flera hundra kristdemokrater från hela landet kommer samlas i Västerås till 4 intensiva dygn.

– Vi ska anta nya stadgar, nytt principprogram och så ska vi ta ställning till över 400 motioner och inte tycker vi som partistyrelsen i alla delar, säger delegationsledare Roland Sjögren.

Västerbottensdelegationen består av Roland Sjögren, Lycksele, Veronica Kerr, Holmsund, Hans-Inge Smetana, Vännäs, Anna-Karin Lundberg, Nordmaling, Gabrielle Boström, Robertsfors, Håkan Jansson, Norsjö, Lennart Hägglund, Skellefteå, Birgitta Nordvall, Umeå, Betty-Ann Nilsson, Lycksele, Eva Bränström Arnesson, Umeå, Lena Brännström, Norsjö, Göran Jonzon, Vilhelmina. Anders Sellström röstar på partistyrelsemandat.

Gruppen har varit samlad och tagit ställning till alla motioner, principprogram och stadgar som vi ska fattas beslut om på rikstinget. Västerbottensbänken har avvikanda synpunkter mot partistyrelsens förslag i många frågor. Räknar upp några och vid kontakt med någon av de ovan nämnda finns utökad information.

NATO. Partistyrelsen har sagt att vi ska gå med i NATO. Men delegationen från Västerbotten biträder partiets tidigare hållning att först utreda NATO medlemskap innan vi tar ställning.

Från Västerbottens ligger det en motion om Norrbottniabanan som partistyrelsen har med en förklarande text i sitt beslut och med det anser den besvarad. Här har vi kraftigt avvikande mening och vill att Norrbotniabanan ska byggas. Så här kommer vi kämpa för ett bifall till motionen.

När det gäller Decemberöverenskommelsen (DÖ) som blommat upp i debatten i vårt parti inför rikstinget anser delegationen att den aldrig skulle kommit till. Men nu när den finns till så kan vi inte bara hoppa ur den för då blir vi inte trovärdig som parti. Innan fredag då frågan ska behandlas på rikstinget kommer gruppen samlas för att stämma av om det kommit in ny fakta vi ska ta ställning till och ändra vår inställning. I denna fråga är gruppen inte enig.

– När det gäller stadgarna så tycker vi från Västerbotten att arbetsgruppen har gjort ett bra arbete men vi anser att det finns några ändringar vi vill ha till stånd innan vi är helt nöjda, bland annat vill vi stärka distriktets roll när det gäller motionshanteringen, säger ombudsman Hans-Inge Smetana

Vi ser fram emot långa dagar med många diskussioner, vi har alltid högt till tak i vårt parti. Men förhoppningen är också att när vi åker hem vi ska känna oss nöjda och enade som parti, avslutar delegationsledare Roland Sjögren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.