Så oförskämt!

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/eu-kommissionen-kraver-mentaltester-av-svenska-jagare-det-finns-anledning-till-oro

Dylika förslag grundar sig inte på någon logik överhuvud taget, utan vittnar endast om den förvridna och sjuka synen som grott och vuxit fram bland storstädernas alla miljoner partislampor, vegetarianer och balla innemänniskor.

När så terrorister och vanvettiga får tag på insmugglade militära vapen, då passar jakthatande politiker på att försöka ge fula tvujnyp mot alla oss som skiljer ut oss mot deras inskränkta livsstilsval. Knappt 2% av de brott med vapen som begås i vårt vapenrika land, begås med stulna jakt-eller sportskyttevapen. Resten härrör till illegala oregistrerade vapen som ofta smugglas hit från forna krigszoner.

Varför ska vi då ständigt och jämt behöva försvara och förklara vårt självklara sätt att leva nära och i naturen? Vi har redan nog byråkratiskt bekymmer med alla ologiska regler inom vapenlagstiftningen och behöver inte utpekas som mentalt störda, som behäver nya läkarintyg vart 5 år!

Vi har redan granskats i samband med tillståndsgivning av första vapenlicensen och behöver sannerligen inga insinuationer om att vi som grupp är mindre tillräkneliga än dessa förbannade spånkepsar som inte duger till att få eld ens på tändvätskan i sina rostfria klotgrillar. Min antipati och förrakt mot stadsfolk blir inte bättre av förslag som detta.

Det vore mer berättigat att kräva mentaltest av EU-kommissionärer än av svenska jägarkåren.

2 kommentarer

  1. Ann-Sofie Gavelin

    Hej Göran.

    Jag måste verkligen få hålla med dig! Fast jag inte är eller har varit någon jägare, trots att jag är uppvuxen bland jagande folk i generationer. Och dessutom är rädd för smäll´n hhiihihi…

    Det känns som om de som har den totala makten över oss har en bit borta då det gäller verklighetsuppfattningen, livsvillkoren och levernet. Eftersom dom har sådan missriktad rädsla, som dom med våld ska tvinga på alla. Naturligtvis öppnar det dörrar för flera illegala aktiviteter och vanvettiga aktioner, då människan är intelligent och uppfinningsrik även åt fel håll.
    Hur skyddar vi oss, vid värsta scenariot, när vi avhändat oss allt. Om vi inte slutar vara rädda.

    Det är nog rädslan som kommer att dra mänskligheten av benen?
    Värsta vapnet t o m i affärer.

    Ha en skön söndag
    Ann-Sofie

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Ann-Sofie!
      Svenska jägare torde vara den mest respektabla gruppen medborgare.
      Dessas vandel har redan utsatts för prövning i och med första och senaste licensgivning och därmed befunnits oklanderlig.
      Men även jägare kan drabbas av psykisk ohälsa och depression.
      Det betyder däremot inte att man därmed ska betraktas som olämplig att inneha de nödvändiga verktygen för att kunna fortsätta leva sitt jägarliv.
      Det är så förbannat oförskämt att ens insinuera att jägare och sportskyttar skulle vara så labila att vapeninnehavet skulle behöva omprövas vart 5:e år!!
      Jag väntar bara på att någon av dessa superurbaniserade nollor som skapar alla byråkratiska krångelnät, ska hitta på att konstgödningen ammoniumnitrat ska klassas som explosiva varor och underkastas samma rigorösa bestämmelser som nitrolit och dynamex och alla andra sprängmedel.
      Ammoniumnitrat innehålller nämligen alla kemiska komponenter som behövs för att kunna nyttjas som bombsubstrat när det blandas med dieselolja till en lämplig gröt, men är framför allt ett utmärkt gödningsmedel vid skogsgödsling. Senast köpte jag 1ton ammoniumnitrat, men har ingen nytta av det som något annat än just skogsgödsel och det är i huvudet det sitter, inte i en massa byråkratiska regelverk som bara gör livet för oss ”lantisar” än mer tillkrånglat och dyrt.

      Jag menar att det i de flesta fall handlar om jaktmotståndare som utnyttjat tragiska övergrepp från onda människor till att med dold agenda försöka sätta politiska käppar i livshjulet för oss naturmänniskorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.