Dagens kommunstyrelse….

…blev en okomplicerad resa i samförståndets tecken.

Dagen inleddes med att alla 12 enhetschefer, som sorterar under kommunstyrelsen fick redovisa det ekonomiska läget, både det gångna årets och nuläget, samt vilka risker och möjligheter de var och en kunde se framöver.

Det här har mig veterligt inte gjorts förut och ses nog av alla medverkande som mycket nyttigt, för att vi som ska ta de övergripande besluten ska vara ordentligt uppdaterade.

Förutom dialogerna med några av kommunens företagare, som vi schemalagt en timme varje sammanträde, fanns på dagens agenda ett 20-tal skarpa ärendepunkter.

Det blev dock en tämligen enkel process att ta besluten kring frågorna och arbetsutskottets olika förslag till beslut blev undantagslöst även de som vann kommunstyrelsens unisona gillande.

Att inte en enda reservation anmäldes mot besluten kan givetvis tolkas som en slapp och undergiven opposition, men det jag upplever är tvärtom resultatet av en attityd präglad av respekt och öppenhet i samtalen. Jag ser absolut inga duvungar på någondera sidan, vare sig hos den styrande majoriteten eller bland oss i oppositionen.

Att ärendena genomarbetats grundligt i både beredningsstadiet och framför allt genomdebatterats färdigt under de inledande stegen, medför att resan genom kommunstyrelse och sedan även fullmäktige underlättas utan osäkra stridigheter.

Jag tänker inte undanhålla att jag känner mig mycket tillfreds med det utfallet och hoppas verkligen att jag delar den uppskattningen med alla övriga i beslutsrummen? Tack för en ordning vi alla kan ta åt oss äran av att ha uppnått!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.