Kan det ligga politisk strategi bakom utspel som väcker hat?

Jag tycker den senaste skandalen om hur man diskuterar att ge återvändande ISIS-krigare förtur till bostad, utbildning och körkort, verkar lite för tillrättalagt för att undgå att jag ska misstänka det vara ett manipulativt utspel för att väcka hat?

Har någon kollat om den eller de personer som står bakom uttaladet inte också har någon koppling till de fascistiska organisationer som gärna ser ett uppblossat generellt hat mot etablissemanget och i synnerhet mot invandrarna?

Man behöver ju inte vara overdrivet konspiratorisk för att förstå att uttalanden av den här arten, utgör rena sociala dynamiten och är dessutom rätt lätt att anordna, för de som satt sådant i system?

Jag tycker det är lite för bisarrt för att ens komma från en inbiten vänsterfanatiker, men inget är ju omöjligt i vår tid?

Skulle det däremot vara en sympatisör till SD, som kanske dessutom fått en summa ur partistödet nedstucket i bakfickan, skulle det vara väl använda pengar i deras syfte att utså antipati mot etablissemanget, samhällssystemet med myndigheterna och i synnerhet mot invandrarna generellt.

Man ska inte vara överdrivet konspiratorisk, men inte heller för naiv inför dylikt

13 kommentarer

  1. Maja

    Hej Göran!

    Ljuger Sveriges radio och deltagande i deras sändning?
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6540648

    ”I Lund är slutsatsen att avhoppare från våldsbejakande extremistiska grupper ska hanteras som avhoppare från andra miljöer, till exempel den organiserade brottsligheten. Efter en utredning av personens behov kan kommunen hjälpa till med boende, sysselsättning eller försörjning”

    ——–

    ”Det är en rakt igenom social, ekonomisk och materiell fråga. Du behöver kunna återintegreras på arbetsmarknaden, du behöver kanske ha körkort, skuldsanering och tak över huvudet. När individer lämnar vill de lämna till något annat, har man inte resurser till det så är det svårt att förverkliga det, säger Christoffer Carlsson”
    slut citat artikel

    Den man stöder sig på är Fil. dr. i kriminologi Christoffer Carlssons rapport. Han är ett år yngre än min son, författare och kriminolog https://sv.wikipedia.org/wiki/Christoffer_Carlsson_(f%C3%B6rfattare)

    ”nu ska jag börja jobba som forskare för Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism (enheten som just nu leds av Mona Sahlin). Mitt uppdrag är att skriva en kunskapsöversikt om vad som får folk att lämna extremistiska miljöer”

    http://www.iffs.se/forskning/forskare/christoffer-carlsson/

    Diskussionen som nu förs av bla Sydsvenskan där detta skulle vara nån form av Rysk desinformation eftersom det SR rapporterar om inte finns nedskriven i någon plan, är ganska desperat då sakfrågan är vad politiker och tjänstemän uttalade sig om i SR´s artikel samt vad det skulle innebära praktiskt.

    Tanken på att ISterrorister ska behandlas som random ungdomar som kommit på glid utefter en svensk kontext enligt Lexsnällasoctanten smärtar djupt

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Maria!
      Onekligen förefaller det bestickande, med de fakta du presenterar här.
      Min teori om en ”planterad mullvad” som ska väcka antipatier förefaller därmed väl långsökt, vilket inte gör saken lättare att ta till sig.
      Det verkar nog som att upplösningen av vårt rättssystem har kommit längre än vad jag vill acceptera.
      Hur i h….e kan en sådan idé kunna slå rot i en inarbetad rättsordning?
      Det är sådant här som skapar den stora alienation som ligger till grund för sociala spänningar.
      Med sådana förslag behöver inte SD plantera några mullvader för att få fler anhängare.
      Tack för ditt klargörande!

      • Maja

        Hej Göran!

        Just den artikeln jag beskrev!

        Utveckla hur Ryssland eller SD är inblandade i vad lokala tjänstemän och politiker säger i Lund? Jag förstår inte det. Nog kan man vara emot SD och Ryssland och anamma konspirationsteorier, men där går jag bet i sakfrågan=)

        Att ”vara emot”för sakens skull och bortse från faktiska budskap av människor av kött och blod refererade av Sveriges radio både skriftligt och i inspelad intervju har jag svårt att svälja som Rysk propaganda om det inte är så att ryssarna tagit över både Lunds kommun och Sveriges radio? Men kanske så är fallet?

        ”Fö stor humor att samma peeps som idag kallar @sr_ekot’s inslag om åtgärder för islamister för rysk propaganda igår försvarade åtgärder”

        http://www.ohrlund.se/blogg/?p=3383

        Hur vi ska kunna skydda oss från dem som vill oss illa är en fråga för alla i landet. Observera att jag INTE talar om dem som ingår som vill ingå och som anammar våra lagar och normer. Jag talar om dem som hatar västerlandet och vill implementera Sharia. Det är allra högst närvarande i vårt land idag

        ”Allahs kvinnor behöver inte smink”

        https://www.facebook.com/AllahArEN/videos/335723070115747/?pnref=story

        Det här med information;

        ”Så, UD ger alltså instruktioner hur man ska bemöta desinformation. Undrar hur till exempel Rysslands instruktioner ser ut? Eller Kubas? Eller Nordkoreas? Man kan nog anta att deras nästan ser exakt likadana ut.
        Det som skadar bilden av Sverige mest är nog att nätet svämmar över av filmer och väl belagda artiklar om enorma problem samtidigt som media och myndigheter säger att inget konstigt sker och att inga problem finns.”

        Jag läser och läser och slås av detta;

        ”Om till exempel DN har fått massor av uppgifter om stora problem i kanske Vitryssland, Kuba eller Nordkorea och vill undersöka vidare i det eftersom det är ganska anmärkningsvärda saker men när de vänder sig till det landets etablerade media så finns nästan ingenting om de allvarliga problemen. Det är nästan tomt. Någon liten notis finns men mest för att uppenbart försöka dölja vilket DN ser direkt såklart”

        HÄR https://toklandet.wordpress.com/2016/10/21/det-gor-ont-nar-knoppar-brister/

        Att som en del gör kalla 60 minutes och BBC för hatsajter eller desinformatörer om läget i vårt land är etablerade mediers sista desperata försök att behålla makten om informationen

        Ett Sverige av idag utanför din och min sfär Göran, den är inte vacker

        https://twitter.com/daccraft/status/789097519565377536

        https://twitter.com/daccraft/status/789229344174514176

        https://twitter.com/daccraft/status/789205977270775808

        https://twitter.com/daccraft/status/789190467489402883

        https://twitter.com/daccraft/status/789199881923534848

        De städer som satsat mest, som dessutom är socialdemokratiskt ledda sedan Hedenhös och har kommunutjämningsbidrag från resten av landet borde ligga bäst till men gör det inte. Istället är de ”fönster” för oss i förskingringen att se begrunda hur vi inte vill ha det. Lär vi oss något?

        Jag har inte facebook men för dem som har;

        Tino
        https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154026287633231&id=560498230

        I denna tid ska vi hålla ihop, vad är bäst för oss?

        Varma hälsningar Maria

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Tack för din kommentar Maria!
          Mitt förtroende för officiella nyhetskanaler har kraftigt reducerats i samma takt som antalet världskällor har minskat.
          TT, AP och några till utgör huvuddelen av de källor som svenska media citerar och snabbheten att kabla ut vad där står överskuggar den kritiska granskningen som vi borde avkräva.
          Detta har lett till att svenska nyhetscentra som SR, SVT och TV4 förslappats till den graden att jag inte längre litar på vad där kablas ut.
          Som f.d. utbildad för strid bakom frontlinjerna har jag en stor respekt för den ryska underrättelse och propagandaapparaten, vilken kan ställa till minst lika stor skada som skarpa vapen.
          Jag vet inte om du misssat att SD haft ryska infiltratörer anlitade i regerinegns kansli?
          Detta sänder kalla kårar längs min ryggrad och med elementär slutledning drar jag mina slutsatser om det närliggande syftet.
          Att avkräva mig bevis är ett effektivt sätt att avfärda denna min misstanke, vilken skulle kräva avsevärda insatser från specialister inom SÄPO för att verifiera utom allt tvivel, om ens möjligt?
          Jag tar mig ändå friheten att uttrycka mina farhågor och misstankar, vilka jag inte anser vara grundlösa och som jag vet delas av flera av mina vänner.
          Ska vi bemöta rysk infiltrationsmetodik med naivitet och krav på ovedersäglig bevisföring, då spelar vi helt på deras planhalva och jag håller spolinarna i ledningen för SD alldeles för gröna för att ha tillräckligt iskallt förhållningssätt till denna infiltration, när de ser de egna syftena samverka med vad som erbjuds.
          Du kan bli stött av denna min misstänksamhet och det är ju olyckligt och beklagligt, men när det gäller Ryssland och dess nuvarande ledning ställer jag hotet därifrån på en intelligent skala så raffinerad att om riset så är bortfall av vänskap i vardagen, så förbehåller jag mig rätten att i varje stund ifrågasätta dess manipulativa insatser på den här sidan gränsen?
          Ser vi hur ryska media nu spelar ut den falska uppgift deras hemliga organ nu lyckats plantera i svenska media, så ser man ett mönster som gör att man måste fråga sig vad som förenar SD och KGB:s syften i detta?
          Att Lunds kommun talesperson sagt att ”Efter avtjänat straff” ska den dömde behandlas som vilken person som helst, har i denna vinklade propaganda omskrivits till att den återvändande IS-terroisten ska serveras körkort och förtur till bostad mm.
          Det finns ett medvetet syfte bakom den förvanskningen för den som vågar se vad som sker.

  2. Maja

    Icke alls blir jag stött över dina erfarenheter och preferenser. Du är militärt skolad, inte jag.

    Jag länkade till artikeln med text ja, men jag lyssnade också på vad personerna sade i SRklippet som man kan klicka och där säger man;

    ”Efter en utredning om personens behov kan kommunen hjälpa till med boende sysselsättning eller försörjning”

    Sedan klipps rapportförfattaren som Lunds kommun säger sig arbeta efter, den intervjuade STATLIGE utredaren Christoffer Carlsson ordagrant;

    -”det är en rakt igenom social ekonomisk och materiell fråga, du behöver kunna återintegreras på arbetsmarknaden, du brukar ha körkort, du behöver ha hjälp med skuldsanering, tak över huvudet, såna här frågor..”

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6540648

    Det är STATEN via SIN utredare som säger detta, och jag vet inte om det är bättre att staten gör det? Skillnaden blir ju ingen då OM man följer sin egen plan-ger samma resultat avseende ”synen” på hur att hantera dessa män

    Så jag kan inte se att det skulle innebära något annat än att personer efter utredning om vad de behöver, utefter strategin man har för ungdom på glid som ska hjälpas tillbaka från ”extremistmiljö” -får JUST körkor,t sysselsättning OCH bostad.

    Det där med skuldsanering är förresten aktuellt pga att många av ISterroristernas resor bekostats med bl.a dyra SMSlån

    http://www.na.se/orebro-lan/orebro/politikern-sms-lan-bekostar-is-resor

    ”Svantesson (M), som lämnade in skrivelsen till riksdagen på måndagen, menar att personer som ansluter sig till terrorgruppen Islamiska staten, IS, fortfarande använder sms-lån och blancolån för att betala resorna.
    – Jag har träffat Säpo på både nationell nivå men också här i stan. Och de har berättat att det är så här resorna finansieras. Och Säpo har ju god grund för detta, säger Elisabeth Svantesson (M)”

    2015
    Av de av SÄPOS uppskattningsvis 300 svenska ISterrorister vi har, kan så många som 100 ha återvänt. Säpo har både namn och personnummer på minst 150 av dem. Det är bekräftat att de rest till Syrien och Irak för att strida i grupper anslutna till IS. Hur många har dömts enligt Svensk terroristbrottslag?

    Det är vad som glunkar i mitt huvud. Om rättsväsendet inte kan ställa dessa till svars, men de ändå har ”behov” som skall tillfredsställas enligt extremistplaner i kommuner där de flesta av dem har sina hem?

    Då inställer sig två frågor

    1) körkort, bil, lägenhet,försörjning aktuellt?

    2) Varför ovanstående? om liks inte rättsväsendet kunnat ställa dem till svars?

    Själva grunden för ”avprogrammering” och stöd utefter att de skall betraktas som föremål för kommunens strategier upprättade enligt staten, där man ser dem som att de tillhört ”våldsbejakande extremism”-finns ju inte då.

    Inte dömda- inte extremist och mördare

    Vart ska de jobba?
    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/829140-fick-jobb-pa-telenor-var-domd-for-terroristbrott

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Att något är ruttet i staten Sverige torde väl inte behöva ifrågasättas.
      Det jag frågar mig är om det också är dubbel- eller rentav tredubbel-ruttet ?
      Mitt förtroende för myndigehter och journalistorganisationer är snart nere på nollnivå och det gör att jag snart inte litar på något eller någon.
      Det du beskriver överträffar omfånget av min egen inblick i just den här frågan och av det du länkar till och av din sammanfattning, drar jag slutsatsen att allt inte går att avfärda såsom en nyhetsanka.
      Om så är fallet har vi därigenom gjort nationen Sverige till internationellt åtlöje, vilket vi kan tacka alla dessa fjollor för, som tror sig skickade att bli amatörterapeuter åt yrkeskriminella, terrorister och religiösa fanatiker.

  3. Maja

    PS

    Jag är för NATOmedlemsskap so help me..

    Inget parti är beredda på att bli infiltrerade. Men man vill ha väljare. Det ligger i sakens natur. Se bara på MP hur illa det har gått..och moderaternas Waberi tex en Islamist..som satt i försvarsutskottet!!
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Abdirizak_Waberi

    Sossarnas armkrokande med obskyra intressen, och agenda2030 är vad vi förhåller oss till nu

    Självklart tror jag att det är svårt att detektera infiltratörer, svårare i vissa partier. Destabiliseringsattacker sker på flera olika plan och man har redan uppnått tillitsdränage inte minst mot media. Grundtilliten om samhällets funktioner och samhällskontrakt är svårt skadat.

    Men vi ska aldrig sluta dra upp saker på bordet, dissekera, diskutera och belysa, endast så kommer man framåt!

  4. Maja

    Göran,

    Du har under alla år jag följt dig alltid varit stringent med skärpa, hederlig och alltid artig i dina svar. Du har all min respekt för vad den nu är värd =)

    Nu blir det att lägga sista handen vid sötpotatispommesfritten jag håller på med, det är lite bök med torkning före men ack så gott till en köttbit med pepparsås!

    Ha en fortsatt skön helg, jobba inte ihjäl dig!

  5. Eva

    Skrämmande läsning! Vad föregår i kulisserna som inte ’vanligt’ folk vet och aldrig får veta,för dagspreSen sensurerar det som inte passar????Säger bara tack och pris för alternative medier och bloggare!

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Eva!
      Ja i dagens våldsamma konkurrens om vem som hinner först med att kabla ut nyheter, händer det ofta att faktagranskningen kommer i andra hand.
      Ett våldsamt tydligt exempel är ju nyheten om ”mördarclownerna” som spreds som en löpeld över hela västvärlden och som skulle behövt en välplanerad invasionsattack från utomjordisk civilisation för att kunnat vara verklig!
      En skröna som anspelade på omedveten rädsla och som därigenom lyckades bli uppblåst till måttlösa proportioner.
      Denna effekt är sannolikt precis vad främmande makts underrättelsetjänster experimenterar med, för att ha taktiken klar och utprövad vid ev. kommande konflikter. Vi ska inte inbilla oss att det i ett kommande krig inte kommer alla sorters attacker, där informationssamhällets hela arsenal kombineras med välprövad propaganda och väpnat våld i ett sammelsurium som ämnar till att utså maximal split och splittring.
      Där spelar s.k. nyttiga idioter en väsentlig roll som omedvetna desinformatörer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.