Nu startar snart ett omtag kring hur kommunen ska styras

Igårkväll träffades vi från samtliga partier för diskutera ett upplägg av en fullmäktigeberedning om förtroendemannaskapet i Vilhelmina kommun. Det handlar om hur många ledamöter vi behöver ha i fullmäktige, men i ännu högre grad om hur vi kan göra organisationen effektivare, där uppdelningen i nämnder och styrelse kan vägas mot andra sätt att dela ansvar och befogenheter. Igår klarade vi ut principerna för beredningens direktiv och sammansättning att föreslå fullmäktige att ta beslut om.

Samtalet skedde i respektfylld atmosfär och med hänsyn tagen till samtliga presenterade önskemål. Ska bli spännande att följa vartåt det leder med denna beredning, även om jag är långt ifrån nöjd med hur stora som beslutades utifrån Kultur- och fritidsberedningen. Där har vi dock ett bra utredningsmaterial som kan användas för nya beslut.

Kommunen har flera stora utmaningar att hantera framöver och det kan behövas en reorganisation utifrån den nya problembilden och de nya förutsättningar vi har att tackla. Förtroendemannaberedningen är en väg att hitta vägar framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.