Det finns hopp!

Jag läser att nu är det lika många flickor som söker till transportprogrammet som det finns sökande pojkar och att därmed inte flickor skräms av tanken att bli förare till tunga fordon, är en sak som verkligen uppmuntrar mig.

Den andra är att det nu på allvar resoneras om att starta en teknikerutbildning igen i Vilhelmina, där vi återigen kan börja utbilda gymnasieingenjörer, vilka bör ha väldigt lätt att finna anställning eller bli egna företagare.

Kan vi även få landsbygdsutredningens förslagpaket i derss slutbetänkande SOU 2017:1 genomförda, då börjar det äntligen likna något jag tror på.

Då kan jag börja känna hopp och framtidstro.

En något märkligare upplevelse var det bemötande jag fick från Länsstyrelsen beträffande min ansökan om företagsstöd för att starta en lokal tillverkning, vilken inrymmer den absolut största lönsamhetspotential jag sett under hela min 40-åriga kariiär som tekniker.

Den gamla tesen om att lika barn leka  bäst och att tekniker och ekonomer är som Jing och Jang, tycks återigen besannas.

Jag har inte fått avslag, men märker tydligt hur oerhört svårt vi har att nå fram till varandra, jag som tekniker och beslutsfattaren som ekonom. Väldigt synd om det hela stupar på det!

2 kommentarer

 1. Leif Danielsson

  Jag tror inte mina ögon…har du blivit sjuk, eller? Att en vänsterregering genomför förändringar som du tycker är positiva.

  • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

   Jag struntar fullständigt i vilka eller vem som är förslagsställare bakom bra förslag Leif och detta är verkligen bra genomtänkt enligt min bedömning! Jag har däremot till skillnad från en del av dina politiska kollegor, aldrig ingått något äktenskap med någon politisk eller religiös ideologi. Du kommer aldrig att få höra mig kläcka ur mig något i stil med vad man kunde höra under sossarnas valupptakt våren 2014 på utescenen framför Folkets Hus i Vilhelmina. Jag ger inga carte blanche och svär ingen evig lojalitet oaktat vad partiledningen tar sig för.
   Detta förslag skulle kunnat komma från mig själv och om det då råkar vara skrivet av en socialdemokrat, så är det av en ovanligt förnuftig och klok sådan, som förtjänar mitt absoluta stöd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>