Nu får det räcka!

Jag är inte kräsmagad och brukar inte väja för några problem, hur vidriga och snuskiga dessa än må vara.

För första gången känner jag dock att jag måste blunda och vända mig bort.

Det gäller det pågående inslaget från Uppdrag Granskning som visar vanvettet i Centralafrikanska Republiken och hur FN-soldater utnyttjat småbarn för egen sexuell njutning, mot löften om mat och sjukvård. Svensken Anders Kompass funerade som visselblåsare och drog på sig höga FN.chefers ogillande och fördommanden.

UG visar ikväll hur övergreppen fortsatt även efter att FN ska ha åtgärdat problemet med hemkallande och avskedanden.

Jag har varit emot dödsstraff, men har på senare tid börjat omvärdera detta ställningstagande. I ett sekulariserat samhälle måste tydligen den tidigare rädslan för vad som kommer efter döden att ersättas med ett lika starkt och påtagligt reellt hot i detta livet.

Vi måste återinföra dödsstraff för vissa av de mest inhumana brotten och dödsstraffet ska offentliggöras publikt, allt för att avskräcka alla de med svaga etiska normer och sådana som saknar moraliska spärrar för sitt handlande.

I Thailand filmas avrättningarna och görs publika. Det verkar ha önskade effekter på brottsutvecklingen.

4 kommentarer

 1. Jonas Hansson

  Dags att påpeka lite källkritik.

  Att ett barn pekar och säger ”Häxa” betyder inte att barnet är oskyldigt, eller att offret är en Häxa.
  Obs! vid brott måste det ske en opartisk utredning! baserad på fakta och bevis.

  Lägg märke till att de måste vara bakom skydd vid intervjun av barnen, för att det rasistiska hatet mot vita är vida utbrett i byn.

  Lägg även märke till hur barnen, specifikt noterar att männen var onda ”Vita”.
  Vet inte om du kan tänka dig vad som skulle hända ifall barnen hyllade vita som kom för att rädda dem..?
  Barn som råkar ut för något hämskt har en tendens att först Inte nämna hudfärg utan beskriva hur hemskt det var.
  Här var ”Vit” på första raden.

  Men det som absolut tar priset är då de hittar en stackars flicka som blivit gravid med ett av de, förmodligen då, hämska Vita männen.
  Uppdrag granskning filmar, vad tittarna förmodar, var Barnet till våldtäkten.
  SOM är det Svartaste Av Svarta barn jag någonsin sett! Lika svart som sin mor!.

  Ursäkta mig men inte ens Uppdrag granskning kan bryta mot naturens lagar!
  vit+svart=skitbrun
  svart+svart=svart

  Fadern till barnet i reportaget är till 100% sannolikhet en Svart man punkt slut.
  Dessutom fick modern AIDS, en sjukdom som det är 25ggr så hög risk att få av en svart man som av en vit.

  Nej du, tänk dig om SVT kunde sluta med sitt kommunistiska hat mot vita män och för en enda gångs skull komma med en sanning.

  Statestik från världens alla hörn visar att i princip så våldtar inte vita män svarta kvinnor men däremot våldtar svarta män både vita och svarta kvinnor.

  Sluta hata vita och börja bekämpa problemet istället.

  mvh

  • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

   Att förövarna hörde in i den franska legionen, betyder jiu inte att de inte knde ha exempelvis marockansk härstamning.
   Det var även min tanke när jag såg hennes barn, men även det märkliga i att det ånyo var en av alla dessa halvapatiska inhemska ledare, som bara blåljuger som man satt att ”reda upp i röran”.

  • Leif Danielsson

   Jag blir rent ut sagt förbannad när Jonas Hansson försöker göra denna osmakliga händelse till en fråga om svart eller vit, onda eller goda.
   Innan jag fortsätter tycker jag att Göran Jonzon reagerar på ett sätt som jag respekterar. Jag känner själv samma avsmak.
   Han kallar sina åsikter för ”källkritik”. På vilka grunder denne ”man” anser sig kunna avgöra vad som är sant eller inte vet jag inte, men allt han vräker ur sig anser jag vara rent skitsnack.
   Han ifrågasätter SVT bara för att det inte passar in i hans ideologi, som av allt att döma, ligger till höger om SD.
   Det tragiska i dagens samhälle är att personer med en snedvriden syn på ras-och religionsfrågor ges orimligt stort utrymme i alla media, mest för att ju mer kontroversiellt budskap de framför, ju mer uppmärksamhet får de…och de får ofta stå oemotsagda.
   Göran, ditt svar var en aning tamt.
   Att försöka bemöta denna ”källkritik” är meningslöst. Det går aldrig omvända någon som inte är mottaglig. Det har gång på gång visat sig att ju mer fanatisk du är, desto mer söker du bekräftelse på att du har rätt. Så är det garanterat i detta fall.
   Jag kan bara säga till denne Jonas Hansson att jag levt åratal i afrikansk miljö, att jag arbetat med en FN-operation som var betydligt större än denna. Precis samma sak hände då, med den skillnaden att det aldrig kom upp på bordet. Då var det italienarna som gjorde sig kända genom att ha rena bordellerna på sin bas.
   Jonas Hansson, försök att hålla dig till ämnen du begriper. Då gör du oss alla en stor tjänst.

   • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Min ”tama” replik står kanske inte i harmoni med hur jag upplevs försvara sådant jag tror på, men i just när det gäller den här typen av övergrepp, klarar inte mitt psyke av att hålla distansen. Så det blir helt enkel ”system overflow” för mig och jag orkar inte hantera en debatt där jag blir tvungen att gå i försvar för de utsatta barnen. Så är det och jag beklagar. Det är som jag får skrivkramp och det låser sig i skallen på mig. Jag blir likadan när Hollywoods skitnödiga filmskapare fått slut på intriger och m¨åste börja blanda in kidnappning för att skapa spänning, eller när jag försöker titta på djurpolisen som tar hand om misskötta husdjur. Jag orkar inte se !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>