Nästa steg neråt är nu ett faktum.

Jaha, nu är vi således där!
Nu har vi i skuggan av den nya polisorganisationens uppgivenhet inför den organiserade brottslighet som drabbar allt fler i form av inbrott och stölder, fått det första beväpnade medborgargardeti Sverige.

3 kommentarer

  1. Suzanne Lindberg Sellin

    Det är väl ganska vanligt att man har jaktvapen ute på landet, visst är det bedrövligt att vi inte har poliser i alla närområden när det sker ett brott.. Men varför använder du en bild av medlemmar i ett medborgargarde i regionen Tierra Caliente i Michoacán i Mexiko det begriper jag inte. Sen borde du förtydliga att det är en blogg du läst som är ett personligt tyckande och inte en nyhetsartikel i en tidning vilket man lätt får känslan av i ditt blogginlägg.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Jag överskattade kanske din förmåga att själv tolka källan.
      Vidare finns ju härledningar och allt som rimligen kan krävas för en faktagranskning.
      Att jag lägger in en bild på vilket beväpnat medborgargarde som helst anser jag inte berör den viktiga principiella sakfrågan.
      Jag har varken tid eller råd att åka ned för att ta specifika fotografier på just en enskild händelse och förstår heller inte vad det skulle tillföra i sakdebatten om principen med uppgivenhet från ordningsmakten och att densamma accepterar beväpnade medborgargarden?
      Fokuserar du inte på helt ovidkommande detaljer nu Suzanne?
      Är det inte kring principfrågan vi bör ägna all vår uppmärksamhet?

  2. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Mängdbrott som inbrott och stölder har nästan helt frånförts polisens prio numera.
    Det kan diskuteras vem som ska bära skulden för detta, om det är en misslyckad integrationspolitik eller en misslyckad polisledning? Men faktum kvarstår att om vårt samhälle inte har en ordningsmakt som tar tag i och spårar upp småtjuvar och vandaler, då blir medborgargarden en vanlig syn i framtiden. Grannsamverkan är i stort positivt, men när även straffutmätningen måste skötas av civila, då leder det snabbt till slutna mikrosamhällen med taggarna och gevärspiporna riktade utåt.
    Jag ser mycket mycket allvarligt på den uppgivenhet som präglar tjänstepersoner inom den nya polisorganisationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.