Desperationen resulterar i rallarsvingar

Jag har under en längre tid irriterat mig över att nuvarande majoritetsföreträdare i vårt parlament väljer att vägra bemöta SD i sakfrågor med det tunna argumentet att Löfvén vägrar samtala med företrädare för ett parti med ”rötter i nazismen”.

Det kan väl i förstone uppfattas som ett hedervärt ställningstagande, om nu socialdemokraterna som parti själva hade en tydligt avståndstagande historia att vila ett sådant ställningstagande på.
Hade de liksom KD tillkommit som en distinkt motreaktion mot fascism i allmänhet och nationalsocialism i synerhet, så skulle jag ändå mena att sakfrågorna ändå väger tyngre, än att kunna smita bort från problemformuleringarna utifrån sin egen upphöjdhet.

Jag har därför till slut fått nog av hyckleriet och valt att på Facebook publicera 9 kapitel kring just socialdemokratins egna ”nazistiska rötter”.

Till detta har jag noga valt ut två illustrationer, där den ena visar en svastika i svenska flaggans kulörer och den andra med en statsminister stående framför en bakgrund som bär tydligt fascistiska symboler.

Valet av illustrationer kan säkerligen diskuteras och givetvis är jag helt öppen för att andra uttolkningar av bilderna kan förekomma, än de jag haft som avsikt med vid valet av dem.
Men det väsentliga är ändock de fakta som inläggen innehåller och de har rimligen inget annat budskap än sitt eget sakinnehåll.

Men på precis samma sätt som Löfvén väjer undan för sakfrågorna, väjer nu lokala företrädare för Socialdemokratin undan från att bemöta i sak, för att istället angripa mig som person och min trovärdighet som pulikatör av dessa uppgifter. Magnus Johansson tar på sig den stora uppgiften att klassa mig som ”spridare av högerextrem propaganda” och det är det enda han hittills har åstadkommit i motprestation!

Att jag inte går att hänföra till de mest extremistiska vänsterföreträdarna har jag inga problem med att inse, men ”spridare av högerextrem propaganda”!?
Ordet propaganda inrymmer ju i sig bärare av falska uppgifter och då väntar jag mig ju att Magnus Johansson i sin vardgliga anställning som grundskolelärare givetvis även axlar ansvaret att peka ut vilka av alla de presenterade faktauppgifterna som är falska och således kan avfärdas såsom varande just propaganda?
Men av det bidde det intet! Än så länge.

Kanske borde han börja i andra änden och först ta tag i sakuppgifterna INNAN han så tvärsäkert tar på sig det stora ansvaret att definiera mig som person, något jag mina dryga 60 år i livet själv inte ännu lyckats med – att klassa min politiska hemvist alltså!

Det finns ju nämligen inget särskilt antihyckelparti att ansluta sig till och då har jag valt KD som vilar på en tydlig etisk grundval.

2 kommentarer

  1. Magnus Johansson

    Till en början ojar du dig över att jag inte har svarat:
    Jag kollar min blogg på morgonen innan jag går på jobbet och du hade då inte lagt ut något innan dess. Och det svar du nu lagt ut har du till på köpet lagt ut på din egna blogg. Du hade ju kunnat lägga den även som en kommentar på mitt inlägg. Eller hur? Sist: Jag har för vana att låta bli både blogg och facebook under arbetstid. Hoppas du kan respektera och leva med det.
    Till saken:
    I 9 inlägg lägger du ut påståenden som enligt dig koppla samman Socialdemokraterna och Nazismen och du säger dig presentera fakta och vill att jag bemöter dina påståenden som du inte ens själv kan/ids bevisa? Snälla Göran. Du har dragit igång detta genom dina skrivningar. Inser du verkligen inte att du måste backa upp alla dina påståenden?

    Du kopierar och klistrar in påstående på påstående värre än Marjasin och presenterar detta som ”fakta”. Var du hittat dina ”fakta” är döljt i dunkel då du inte visar det på något vis.
    Att hitta texter ute på nätet och kopiera dem rakt av från suspekta sidor (som ofta ser sig som ”faktasidor”) ÄR inte fakta.
    På den lilla koll jag gjorde på dina inlägg tog jag upp ditt felaktiga exempel om Erik Brandt som enligt dig skulle ha nominerat Hitler till Nobels fredspris. En historia som snurrat runt på högerextrema sidor i åratal, men som likafullt är en förvanskning av hur det stod till med den saken. Det berör du inte med ett ljud?

    Du tar upp min lärargärning:
    Jag vet att de flesta läsare, där många är föräldrar och som läser detta, inser att om vi lärare (där även jag ingår) skulle lära ut dina metoder i historieskrivning till deras barn så skulle vårt samhälle barka rakt utför.
    Jag har sagt det förr och gör det återigen: Samhällslärarna har ett jättejobb framför sig och det är ingen av dessa med yrkeshedern i behåll som inte skulle döma ut dina texter.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Men det är ju allmänt vedertagna fakta alltihop och finns massor med dokumentation kring detta!
      Jag noterar att varje gång du inte lyckas slå hål på sådant jag presenterar, då angriper du mig som person och arbetar på att utså tvivel genom att ivrigt etikettera mig såsom tillhörig någon suspekt gruppering, eller så försöker du styra bort intresset från sakuppgifterna på annat sätt, exempelvis genom att spela vålsamt förnärmad över ett specifikt ordval eller som i detta fall valet av illustration tillhörigt inlägget?

      Jag ber om ursäkt för att jag tvärstannar här, men jag blir så förbannad på min dator så jag klarar inte av att skriva om allt igen.
      Jag var precis klar med ett utförlgt svar och skulle bara göra en liten justering, när hela svaret bara försvann!
      Ska se om jag kan ta ett omtag när jag lugnat ner mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.