Vad ska en politiker leverera?

Vår demokrati har även kallats majoritetsdiktatur.
Om man som ledare nyttjar 51% av väljarstödet till att köra över de övriga 49% hänsynslöst, då förtjänar man det senare epitetet.
Trots att inga system för samhällsstyrning har kunnat uppfinnas, som överträffar demokratin vad gäller rättvisa, så finns det likväl fullt av sprickor i vårt samhälle där orättvisor och övergrepp pågår för fullt. Vi är långt ifrån det perfekta samhället ännu och demokratin måste försvaras och bevakas varje dag.

Som fritidspolitiker ser jag det som min uppgift att lyssna noga på alla som har en berättelse om dessa orättvisor.
Jag har själv många gånger blivit stämplad som ”bitter”, ”negativ problemsökare” och till och med ”rättshaverist”!
Det bjuder jag på, men de som avfärdar andra personers problem, genom att avfärda hela personen som gnällspik, bitterfitta eller rättshaverist har inget alls inom politiken att skaffa!
Inte heller i den offentliga debatten.

Orkar man inte ta in andra personers problembilder, där man sitter nöjd och tillfreds själv bakom champagneglaset, så kan man åtminstone hålla käft och inte sabotera offentliga debatterna, anser jag. Det är just alla dessa etiketterade och stämplade individer jag först och främst riktar mina öron till som politiker, de som har något att berätta om vårt samhällsbygges ofullkomligheter.
Det är tack vare er, ni gnällspikar, bitterfittor och rättshaverister som vi politiker ges möjligheterna att komma tillrätta med misshälligheter och vi borde vara särskilt tacksamma för er vakenhet och mod att stå upp för rättvisa!Inga-Britt Ahleniua

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>