Ska makthunger få ta över kyrkans etiska avgöranden?

Den 17 september är det återigen dags att välja en ny beslutande församling för Svenska Kyrkan.
Kyrkofullmäktige är ett organ som liksom inom politiken ska göra att beslut fattas på demokratiska grunder.

Flertalet har redan beslutat att statens och kyrkans angelägenheter inte ska ihopblandas och som konsekvens härav skildes kyrkan från staten år 2000 enligt vår kristna tideräkning.

De olika politiska partierna har även de som konsekvens härav valt att medvetet underlåta att utifrån de olika politiska ideologierna lägga sig i hur kyrkan ska styras. Tanken är givetvis att kyrkans angelägenheter ska skötas utifrån den kristna etikens grundvalar och inte utifrån politiska värderingar!

Men två partier har inte kunnat hålla sig till detta, utan envisas med att skicka sina politiska tentakler in i kyrkovalet som handlade det om ren och skär politisk MAKT! Hur välvilligt jag än försöker se på saken, blir slutsatsen hela tiden densamma, att (S) och (C) ser på kyrkovalet med samma utgångspunkt som de politiska tillsättningarna inom kommun, landsting och riksdag. Allt tycks enbart handla om just MAKT!

Nu sällar sig även SD till den skara som tydligen ämnar sätta annan prägel på kyrkans beslut, än de rent etiska som grundar sig i de evangeliskt-Lutherska uttolkningarna i tro och religiositet.

 

Fast jag själv står vid sidan av detta val till nytt kyrkofullmäktige, då jag saknar rösträtt, så gör det mig illa till mods att se på hur politisk makthunger försöker ta över där enbart de troende borde få ha sin kyrka ifred!

 

Du som är medlem i svenska kyrkan kan dock stoppa detta genom att rösta på andra partier, som inte likställer religion med politik! Rösta bort makthungern till förmån för de som kan skilja mellan religion och politik.Kyrkokampen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>