Lata och onda drivna av avundsjuka.

Mycket har jag kallats av mina meningsmotståndare genom åren.
”Träpatronen” är det senaste.
Jag växte upp i ett typiskt småbrukarhem, där det ofta saknades pengar att betala matnotan från Konsum med, så kredit var viktig för att vi skulle få mat på bordet.
Jag minns särskilt ett år då jag hela vintern saknade skor och mor fick hjälp av grannen Sara på andra sidan sjön, med att tova ett par ulltussor som jag hade på fötterna hela kallvintern.
På examensdagen hade mor fått ett par begagnade rosa filtskor ”duffelboots” från en av mina tjejkusiner i Borås och det kan kanske ge en Freudiansk förklaring till varför jag avskyr färgen rosa mer än rimligt?

Vid 14 år fyllda svor jag en ed för mig själv att min egen familj aldrig skulle behöva uppleva fattigdomens förnedring. Detta har jag hållit, men det har kostat mig rätt mycket i form av umgängestid med barnen och min egen hälsa.
16-18 timmars arbetsdagar blev mer framträdande än 8-timmars.

Men idag kan jag fira, för nu den 15:onde utbetalas min statliga pension om 6874 kronor/månad.
Hur jag nu har kommit att inräknas i statistiken för ”fattigpensionärer” trots att jag i snitt betalat in ca 350 000 kronor i skatt varje år, förklaras med att jag varit dum nog att låta vinsterna stå kvar i mitt bolag och att de blev beskattade med 58% skattesats som ”Övriga inkomster” vid försäljningen av bolaget och att dessa därmed inte blev pensionsgrundande som lön, trots att de skattats likvärdigt som lön!

Detta är min historia bakom hur jag blev ”Träpatronen”!
-Vänsterfolk är lata och onda människor som drivs av avundsjuka. Det är så jag uppfattar dem!

3 kommentarer

 1. Östen Stenlund

  Det finns ”bevingade ord” som är värd att minnas, här kommer ett; Skitsnack skapas av avundsjuka, sprids av hatare, accepteras av idioter och handlar om oskyldiga.

 2. Edor Abrahamsson

  Hej! Jag tycker du inte riktigt belyser vad du menar med ”lata …” hänförande till ”vänsterfolk”. Först måste vi reda ut begreppet ”vänster” vad du då menar. Är det dagens Socialdemokrater och de som ingår i den röd-gröna regeringen med Vänsterpartiet utanför? Eller menar du den gamla Vänstern de som vi brukar kalla ”kommunister”? Några sådana finns knappast idag och jag refererar till den kände journalisten Tom Alandh och hans fosterföräldrar hur hans uppväxt var. I programmet framgår att hans pappa aldrig röstade på S, mot förmodan då att han var en äkta ”kommunist”. En mera noggrann och plikttrogen individ får man leta åtskilligt för att hitta.
  Om du menar den vänster som dök upp under 70-talet och vi brukade kalla ”lyxkommunister” så är din beskrivning till viss del sann. Programmet som jag lägger ut länken på har jag sett 2 ggr. Det är verkligen historien om det Svenska Folkhemmet hur det utvecklats. Huset paret byggde som stod färdigt under tidigt 40-tal (jag minns inte riktigt) kostade då en spottstyver. Nu när det såldes som programmet visar var det värt 7 miljoner. En gammal vanlig enkel arbetarbostad/villa.
  Vad som förvånar är att vi trots om vi nu ser till vad du kallar ”vänster” har aldrig haft så många miljardärer i landet. Hur kan det komma sig att människor blivit rikare trots att det klagas inte lite över att hur de vill ha det ännu bättre. Utan att utforska det närmare lägger jag här ut länken till programmet:
  https://www.svt.se/kultur/film/ny-dokumentar-tom-alandh-om-sin-egen-uppvaxt

  • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

   Jo du sätter nog huvudet på spiken där Edor!
   Det som en gång i tiden besjälade strävsamt idoga och pliktkännande folkhemsbyggare och IOGT-NTOförkämpar får man idag leta efter någon annanstans än bland de som företräder socialistiska tankemönster och värderingar.
   Jag kände mig aldrig så främmande i 1950-talets ”göra rätt för sig och stå på sig-attityder” som jag gör idagens s.k. vänsterorienteringar!
   Det vanligaste är att man möts av ett arrogant hånleende som vore man mindre tillräknelig ifall man orerar om ansvar, pliktkänsla, rättvisa och nykter redlighet. Nej att roffa åt sig och parasitera med minsta möjliga ansträngningar verkar ha blivit det verkliga resultatet av de vackra förespeglingar som förenade härt ansträngda att kämpa ännu lite hårdare?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>