Vi måste välja väg nu!

Jag är mycket glad över att vi fått politisk majoritet för beslutet att inrätta första ”trygghetsboendet” i Vilhelmina, i form av ombyggda gamla polishuset i centrum! 16 lägenheter samt samlingslokal och tillgång till hjälppersonal.

Däremot hotar bakom hörnet en diskussion om nedläggning av 20 platser inom det som kallas ”särskilt boende” och där de äldre med starkast omsorgsbehov kan ges en tillfredsställande miljö!
Jag hade hoppats att vi skulle kunna enas kring att prioritera ned ”kultur och fritidssektorerna” till förmån för skola och omsorg, men där vågade inte sossarna i majoritet hålla i ratten! Istället riskeras just de som saknar röststyrka, nämligen personer som Jenny 82, att bli de som ska stå för oundvikliga nedskärningar i kommunbudgeten!

För mig ter det sig orimligt att inte vuxna medborgare själva ska kunna bekosta sina specifika fritidsintressen fullt ut, utan att skattemedel som så väl behövs till kärnverksamheterna, ska förbrukas till sådana bidrag. Allt medan omsorgsbrukare som Jenny 82 ska bli lämnade åt sitt öde!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/jenny-82-har-suttit-isolerad-i-manader?cmpid=del%3Afb%3A20171101%3Ajenny-82-har-suttit-isolerad-i-manader%3Anyh%3Alp

 

2 kommentarer

  1. Edor Abrahamsson

    Jag måste säga jag håller fullständigt med dig. Jag såg också det här och man undrar faktiskt hur man (ledande) tänkt sig? Detta är ju förfärligt då man samtidigt lägger all energi på batterifabriken och därmed också bostadsbyggandet. Finns inte ens lght till en gammal och sjuk människa som tjänat landet i hela sitt liv? Man lutar sig på olika paragrafer och tar stöd av dessa för att kränka en gammal människa på alla sätt. Detta är både oförskämt och inte minst omänskligt. Sedan säger man också, ja men det går alltid överklaga. Är det på det sättet vi ska behandlas när man har tillräckligt svårt klara vardagen som den är för den här typen av människor. Att lägga sin sista energi i överklaganden och sedan vänta, vänta, vänta. SÅ HÄR FÅR DET INTE GÅ TILL.
    Jag spolar Skellefteås styrande helt i det här fallet.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Det är kanske fult att misstänkliggöra, men ibland anar jag att man tar skydd bakom vetskapen att den som är svag och kanske dement eller har svårt att uttrycka sig efter en hjärnblödning eller stroke, knappast är i stånd att författa överklaganden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.