Med anledning av debatten om ”Vinsterna i välfärden”!

Jonas Lindeberg är överläkare på Nyköpings lasarett och tillika ordförande i det nybildade politiska landstingspartiet ”MER VÅRD FÖR PENGARNA”.
Han menar att det är fullt möjligt att halvera kostnaderna med bibehållen vårdkvalitet, genom att kraftigt reducera den byråkratiska överbyggnaden inom landstingen och sjukvården.
Han lever som han lär genom att betala tillbaks den miljon partiet fick i partistöd!
Vi vill flytta resurserna från administrationen till produktionen och fler händer på golvet, skriver han i den politiska tidskriften ”Dagens Samhälle”!
Det måste gå att effektivisera sjukvården, precis som allt annat i samhället är min egen kommentar!

När debatten kring vinst i välfärden utgår från att varje lasarett och vårdinrättning nått ett absolut effektiviseringstak, då reser sig nackhåren på min. 30år som rationaliseringstekniker säger något helt annat! Det finns ALLTID utrymme för nya metoder, ny teknik och en plattarte organisation, oavsett vilka yrkesområdet saken gäller. SÅ länge det finns människor med i bilden så finns det alltid alternativa sätt att uppnå samma effekt!

Jonas Lindeberg vill således rationalisera i den offentliga miljön, men långt snabbare kan man uppnå samma sak genom att släppa in privata entrepenörer!

Läs mer Här

Det låter som det kan finnas utrymme för effektiviseringar, eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.