Tillsammans blir vi starkare – Regionkommunen Västerbottens län

NEJ var vårt svar till förslaget Region Norrland!

Det skulle blivit orimligt långt mellan beslutsfattare och brukare.

Men Landstinget är en koloss som måste genomgå omfattande by-pass-operation, för att flytta ut resurser till primärvården i den omfattning som behövs, för att upprätthålla en trygg service ute i periferin.

Får jag beskedet att jag fått cancer, så klarar jag nog av att åka ända till Uppsala eller Lund, om det krävs för att nå den tränade kompetens som behövs för att bota. Men jag ska banne mig inte behöva uppleva det som en kvinna med gynekologiska problem fick uppleva under 2 månader! Hon blev tvungen att om och om igen berätta samma berättelse för 28 ! olika läkare, varav 19 arbetade som just gynekologer, Hrrm!

Vi har talat om kommunförbund som ett alternativ, men nu vill många gå ett steg längre och upplösa landstinget och även Region Västerbotten och organisera om hela rasket, så att det folkliga inflytandet blir mer transparent och parlamentariskt.

En arbetsgrupp har under en längre tid utarbetat förslag till hur en sådan organisation ska se ut och på valsedeln till landstinget år 2018 blir det det som kallats ”Regionkommunen” som kommer att besättas.

Vill vi vara med och påverka utformningen här från Vilhelmina, så är det nu det gäller!
Jag har talat med Hans-Inge Smetana om möjligheten att få till ett besök till Vilhelmina, för att vi ska få diskutera formerna lite närmare och han har ställt sig positiv till detta.
Frågan är nu om politisk prestige lägger hinder i vägen, då jag ju inte innehar uppdraget som vare sig kommunalråd eller kommunchef?

2 kommentarer

  1. Henka

    Sämre lön till stafett läkarna så det blir värt att ta anställning i ex Vilhelmina, för brist på läkare ha jag svårt att tro när det som sagt finns ”28” olika att träffa angående samma ärende,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.