Det finns ingen anledning för oss att backa.

Underbart!
Att höra kvinnan som är utsedd till nationell samordnare mot hedersvåld. tillsammans med Sara Mohammed i morse i TV4 tillsammans såga benen av den underlåtenhet av bland andra feministorganisationernas tolerans inför hederskulturen. Den hederskultur vi fått in i landet med den muslimska invandrarströmmen.

Samordnarens namn hann jag inte uppfatta, men Sara Muhammed leder organisationen ”Glöm aldrig Pela och Fadime”. De trycker båda på att mänskliga rättigheter och flickors rätt att slippa tvingas underkasta sig religiösa eller kulturerella klädkoder är suveräna och ICKE FÖRHANDLINGSBARA!

Som kommunpolitiker lovar jag att aldrig gå med på någon minsta kompromiss i den riktning som en del andra kommuner medgivit i form av skilda badtider, kommuninköpta slöjor till gymnastiken och bad, blunda för barnäktenskap, vända bort blicken från könsstympningar, tvångsäktenskap, vägran att låta barn delta i gemensamma gymnastiklektioner, eller att ge pengar till organisationer som försvarar hederskulturen.

Istället ska jag verka för att personer från främmande kulturer som vistas eller bosätter sig i vår kommun, ska informeras kristallklart tydligt om vilka regler och lagar som gäller här och vilka konsekvenserna blir ifall man bryter mot dessa regler!

Har man flytt från krig och förtryck och landat i vårt land i skydd från kriget, så tolererar jag inte att man ändå drar med sig förtrycket i sitt bagage hit.
Punkt-slut!
Ego

Då vet du var jag står i god tid innan du väljer valsedel.
Vill du att kommunen ska hålla en mer kompromissvillig linje, så är det inte mig du ska kryssa, för jag ställer inte upp på att backa från det vi hittills uppnått i strävan efter att flickor och kvionnor ska ha precis samma rättigheter som pojkar och män. Jag menar att vi inte ska backa en millimeter, utan fortsätta på den väg som förståndet och logiken så tydligt bjuder oss.

3 kommentarer

  1. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Och NEJ, jag vill inte bli kallad feminist, för så undfallande som de befintliga feministorganisationer har betett sig mot det importerade förtrycket mot flickor och kvinnor, anser jag det epitetet allför befläckat för att jag ska känna mig bekväm med att bli förväxlad med dessa syltryggar.

  2. Patrik

    Hej Göran

    Jag tycker att det är jättekonstigt att de människor som kräver att få behålla hedersförtrycket får behålla sitt svenska medborgarskap men inte att de som har jobbat i flera år med att försörja sig själv och sin familj plötsligt blir utvisad pga 100 kr för lite i semesterersättning för under tre månader för några år sedan.
    Personalen på migrationsverket skyller givetvis på lagarna men hur många blir lidande av att det fattas 300 kr i semesterersättningen? Framför allt när det upptäckts flera år efter den skulle ha varit utbetalad?

    Med vänlig hälsning

    Patrik Marthin

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Jag önskade att jag hade ett vettigt svar att ge dig Patrik, men jag ställer mig lika frågande och oförstående?
      Det är precis som om någon givit order om att förorsaka maximal oordning och skada på samhället vårt?
      Jag fattar ingenting av hur de styrande tänker?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.