KD-Vilhelmina tar strid mot vedspisförbudet

Jag har samrått med mina partkollegor inom KD-Vilhelmina och vi verkar vara rörande överens om att eftersom Boverket verkar vilja överlåta den ”brännheta” frågan om äldre vedspisar till kommunerna att avgöra, så kan vi från KD:s sida meddela att vi ICKE har för avsikt att driva detta absurda förslag annorstädes än där dess miljöeffekter framtvingar åtgärder.

Glesbygdsbor utanför detaljplanelagda områden ska över huvud taget inte behöva besväras av sådan lag speciellt framtagen för tätorter.

Däremot avser vi verka för att vedeldare bistås med sottals- och CO2-mätningar, för att optimera förbränningsprocesserna och få ut större verkningsgrader i befintliga och nyinstallerade förbränningsanläggningar.
Det blir ett av våra vallöften från KD i VilhelminaVedspis

En kommentar

  1. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    EU-direktivet som förbudsförslaget hänvisar till, bottnar i själva verket i de miljöproblem som fastbränsleeldning med brunkolet förorsakar, speciellt inom tätbebyggda områden med inversion vintertid. Den svenska regeringen väljer som vanligt att övertolka och överträffa, vilket leder till rena absurditeter ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.