Nu börjar det likna något!

Äntligen har vi fått en kvalitet på den ekonomiska redovisningen som jag är nöjd med!
Resultatet för 2017 blev ett plus på 5,6 miljoner och bl.a. Socialnämnden har gjort en enastående uppryckning, med hårda nypor och åtgärder.

Budgeten för 2019 har även den äntligen fått ett förarbete som börjar likna något.
Båda de stora nämnderna och kommunstyrelsen har nu för första gången följt ett gemensamt arbetssätt och djuplodat ordentligt var gäller kostnadsmassans tillväxt och inventering av möjliga åtgärder för att möta kostnadsutvecklingen.

Det primära utfallet visade för SOC ett underskott om 18 miljoner och UN ett äm värre underskott om 53 miljoner !
Efter ett ordentligt omtag har så forvaltningarna vidatgit åtgärder som reducerat förväntat underskott för SOC till minus 3,7 miljoner och UN ett dito på minus 11,8 miljoner.

Som tur är har vi sparat i ladorna av det överskott vi fått genom ersättningarna från migrationsservicen, så vi inte behöver driva på ännu hårdre, utan faktiskt nu har möjlighet att möta upp från politiken med budgettillskott om vi så beslutar.
Annars är vi nere på nivån med skolnedläggningar och indragna arbetskläder och det skulle kännas bedrövligt att tvingas angripa.

En stor eloge för det genomgripande förarbetet inför budget för 2019, mycket bra!

Samma sak vad gäller styrningen inom fastighetsförvaltningsbolagen, som under ny ledning formulerat mycket lokala upphandlingar genom anbudsgivna ramavtal, från vilka tjänster sedan avropas. Dessutom har man för den egna personalen infört tidrapportering med åtfäljande uppföljning av hur personal och kunder trivs och värderar vad som sker inom företagen.
Bra jobbat!
Vilhelmina är otvivelaktigt på rätt väg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>