Lista – bäst och sämst med invigningsdagen

Hej rackartussar,

Jag sitter invirad i en filt och försöker tina upp gammkropp’n efter nästan en hel dag utomhus med vinterkläder som hade fått min gamla gympalärare i högstadiet att vilja grinduscha och slå mig på truten. Glad efter en fin dag i Umeå dock!

Tänkte lista det bästa och sämsta med min invigningsdag, håll i hatten…

Älskar’t:

1. Så fantastiskt härligt att kunna gå lite hur som helst och kors och tvärs i ett nästintill helt bilfritt centrum, så skulle jag alltid vilja ha det. Inga bilar i innerstan, bussen går från Vasaplan!

2. Att glida hem från en vackert upplyst och storstadsvimligt centrum i en ström av människor som aldrig verkade få slut på saker, positiva som negativa, att säga om invigningsdagen.

3. Att se och prata med så många ungar som verkade ha världens roligaste lördag lekande i snöborgen på Renmarkstorget, klurandes vid installationerna längs Rådhusesplanaden, drickandes varm choklad på en renfäll och dansande till musiken under Burning Snow.

4. Att gosa med en ren mitt på Rådhustorget. Försökte ta en selfie med en, men hen ville inte exponeras på sociala medier, så det blev inget.

 

Ogillar’t:

1. Jag har hatat teknik mest hela dagen. Min älskade iPhone har varit mer död än levande, och när den varit vid liv har det långa stunder varken funkat att ringa eller ta sig ut på nätet. Dessutom fick min gamla dator plötsligt för sig att bli smittad av ett virus eller något, för helt plötsligt poppade det upp annonser överallt (vid ett tillfälle en otäck penis som gled in från höger sida av skärmen).

2. En sjukt stor del av den här helgen har gått till att vänta på kronprinsessparet, känns det som. I går inomhus i över två timmar med förhoppningen att kanske, kanske ha turen att kunna ställa en fråga till henne (så blev det inte, jag hade råkat välja fel sida av rummet). I dag utomhus i fyrtiofem minuter med förhoppningen att kunna filma henne, karl’n hennes och förstås dotra för att lägga ut en liten filmsnutt på webben. Det lyckades jag med. Tyvärr fick jag dock bara med deras ryggar. Och efteråt var jag så frusen om fötterna att jag knappt kunde gå.

3. Hade nog lite för höga förväntningar inför Burning Snow. Tycker att det var lite för många tal i början, och så var det ju nästintill omöjligt att se något. Ville mest bara att det skulle brinna riktigt ordentligt någonstans! Men jag gillade delar av showen, till exempel magiska Sofia Jannok och kören i början.

 

Vad tyckte ni var bäst och sämst med hela dagen? Och vad tyckte ni om Burning Snow?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.