Junis Umeås nya hemsida

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu var det länge sedan jag skrev här på bloggen.
Jag kanske skulle ha återupptagit bloggandet igen.
Men i väntan på det så vill jag iaf dela med mig av Junis Umeås nya hemsida.
Jag hoppas alla går in och läser och alla som vill stötta Junis verksamhet får gärna sprida länken, dela den på er blogg eller liknnande.

 

Junis Umeås är en förening som gör roliga aktiviteter för barn: pyssel, disco, bad,  bio, laserdome, Leos Lekland, skoter, busplaneten, tårttävlingar, m.m

www.junisumea.nu

 

 

Bli först att kommentera

Historisk vecka

Av , , Bli först att kommentera 0

I Torsdag så hade vi Teaterträning med Tro, Hopp och Kärlek på Junislyan. Samtidigt hade Chiyan första teorilektionen för Mamma-Simskolan.
På Teatern hade vi lite olika improvisationsteater-övningar med temat ”makt och maktlöshet” där man valde vem man ville spela mot och om man var maktlös eller hade makt.
Det var roligt och givande.

IMG_0119 IMG_0120 IMG_0122

 

I Fredags var det äntligen dags för att Junis Bad-disco igen. Det är en av våra populäraste aktiviteter. Vi brukar lägga in det 3 gånger per termin ungefär och nu har vi inte haft det förens i våras, så det var kul att dra igång igen och det var välbesökt och uppskattat.
Det kändes bra säkerhetsmässigt, vi var väldigt många ledare på plats och alla hade sitt ansvar och det funkade bara bra allting. Det var en superkväll i vanlig ordning

IMG_0129 IMG_0136 IMG_0142 IMG_0147 IMG_0150 IMG_0157 IMG_0172 IMG_0179 IMG_0187 IMG_0189 IMG_0202 IMG_0225

 

Även om man har full koll så kan ju lätt en olycka inträffa. Ett barn som sprang iväg från sin mamma halkade och föll i vattnet och innan någon av dom vuxna han hoppa i så hade ett annat barn, fullt påklädd, hoppat i och hjälpte barnet som trillade i. En riktig Junishjälte, vi är så stolta över att ha en sån hjälte som medlem! =) Hura för Savin

Savin S

 

Varför kan man inte ha stående bilder på VK bloggen? Eller är det jag som är dum på nått sätt? Flera gånger som jag laddar upp stående bilder men dom blir liggande.. hjälpt nån?

Efter baddiscot som kom två av ”mina” Junisbarn och sov över hos mig, spelade lite wii och hade ett mysigt och roligt avslut på en riktig toppenkväll,
kitquoc

På Lördagen så besökte Junis Umeå Folkets Hus familjedag. Det var fullt med lekar, tävlingar, sumobrottning, ansiktsmålning, fiskedam mm samt en show med Pomos Piano från Bolibompa.
Också väldigt uppskattat och många medlemmar kom och deltog i dom olika aktiviteterna

IMG_0326 IMG_0336 IMG_0337 IMG_0343 IMG_0353 IMG_0366 IMG_0367

 

På kvällen så hade vi en Juniskväll för större barn, från 11 år och äldre. Vi käkade tacos och hade en mycket trevlig kväll. Runt 30 pers är lagom en sådan kväll, då hinne rman verkligen vara social, hinna prata med varandra på ett annat sätt än när det kommer 200, vilket i sig är ju helt underbart, men ibland är det skönt med lite lugnare aktiviteter också =)

IMG_0397 IMG_0413 IMG_0418 IMG_0419 IMG_0427 IMG_0432 IMG_0436 IMG_0443 IMG_0448

 

För att sumera Junisveckan så citerar jag mig själv från facebook:
”91 deltagare på en fantastisk pizzkväll med 25 plåtar pizza
25 deltagare på teorilektion för mammasim och teaterträning med THK
207 deltagare på ett mycket roligt baddisco med många nya medlemmar
133 deltagare på folkets hus familjedag med massor av roliga aktiviteter
25 deltagare på första simlektionen för mammasimmet
30 deltagare på tacokvällen”

Episkt! Vilken vecka, vilken stämning, amazing”

Till detta kan jag tillägga att vi nu haft över 11.000 besök i år av mer än 1100 olika människor.
Dessa medlemmar kommer från 80 olika länder! Sanslöst bra =)

Idag söndag har jag inte gjort så mycket.. Tog en promenad till Ålidhem där jag gick en liten omväg för att röra på kroppen, avslutade med att hämta min bil som äntligen är färdiglagad, så nu är jag med bil igen. Tack Jocke! =)

Annars har jag mest tagit det lugnt idag, efter denna hektiska vecka så är det ganska skönt att bara vara hemma och ta det lite lungt.
Har dock hunnit göra en hel del dator-arbete med Junis, som affisher, statistik och sådana saker.
Har också betalar räkningar, tvättat och lite sådant. Kanske inte att ta det lungt för många, men i jämförelse med denna vecka så var det att slappa :P

Har också bakat lite och lagat mat. På Brödsidan blev det LCHF frökusar som jag provade att baka, blev frukansvärt bra. Riktigt bra! Kan rekomenderas varmt.
På matsidan så gjorde jag ädelostfylld, baconinlindad fläskfile och till det gjorde jag en LCHF brocoligratäng med cheddarost. Mycket gott också.

Har nu gått ner 12 kg på knappt en månad.. känns riktigt, riktigt bra.. Får nog revidera mitt mål att nå 80 kg innan jul.. kan gå snabbare =)

bild 5
bild 4bild 3 bild 2bild 1 

 

Ja på Onsdag så bär det av till Barcelona.
På Tisdag tänkte jag ta ledigt för att åka och fixa ett tillfälligt pass hos Polisen. Som jag skrev sist så¨har jag ju helt missat att fixa ett pass.. smarto.
När jag lix flänger på Tisdag så ska jag åka och kolla på nå datagrejjer som Junis ska få från ett företag som bytt ut sina datorer. Blir jättebra att få byta datorerna på Junislyan =)

Ne nu ska jag sova.. godnatt alla så höres vi sen, får se om jag skriver nå mer innan Barca..

 

Bli först att kommentera

Jag älskar Junis

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu var det en vecka sedan igen, men känns som ganska lagom med veckoruppdateringar, även om det tenderar till att bli väldigt långa inlägg :P

Förra veckan hände inte så jättemycket mer än att jag jobbade i vanlig ordning, och det går fortsatt så fruktansvärt bra på jobbet nu med medicin, LCHF och allt.. det är SÅ kul att jobba nu, och det är underabart att känna så igen, när jag under lång tid mer eller mindre har plågat mig själv genom en arbetsdag pga tröttheten och okoncentrationen, men nu är det som sagt riktigt roligt att jobba, och det är ju så det ska kännas.. =)

På tisdagen så han jag iaf socialisera lite med Kattarina, Ali och Rozhan, hemma hos Rozhan med lite gott te och trevlig pratstund, sedan gick vi på promenad allihopa tillsammans ca 1 timme.
Jag håller ju mina 1 timmas promenader varje dag konsekvent, om det int eär nått alldeles speciellt, men det blir max en gång per vecka som faller bort eller att det bli en korta promenad.

I Fredag så gick jag direkt till Junislyan och hade distriktsstyrelsemöte. När mötet var slut så hade vi  Juniskväll för mindre barn från 1-10 år med film, snacks, mys och övernattning. En trevlig och välbesökt kväll och 5 tappra junisbarn som sedan sov över på Lyan =)

På lördagen gick jag först och hälsade på min pappa på sitt korttidsboende, han blev glad för besöket och vi satt och surrade en bra stund.
Sedan gick jag tillbaka till lyan, för att sedan åka till Ersboda och badhuset dom har där, där vi hade bad för mindre barn mde Junis. Också väldigt trevligt och många av våra nya, unga ledare var med där och tog ansvar. Det är SÅ kul med alla nya ledare som tar för sig massa direkt, riktigt kul är det =)

Efter badet så åkte vi hem och Ali följde med mig hem, jag lagade en god Kyckling fylld med gorgonzola, fetaost, valnötter och färsk timjan. Till detta gjorde jag en röra av lök, vitlök, tomat, och spenat som man åt till.. Riktigt gott blev det och kul med lite oimväxling till det jag brukar göra.

Till efterätt så gjorde jag saltlakritspanacotta med hallontäckte. Det lät jävligt gott och jag älskar lakrits, men jag blev inte jätteimpad på den, väldigt random. Nästa gång tror jag ska göra en chokladpanacotta eller någon sådant.

1240267_10151663061600838_1388885372_n1236701_10151663165695838_1019823720_n

Jag och Ali han också planera aktiviteter för kompiskvällarna och lite sådant.. Denna höst känns riktigt kul, ännu högre standard än tidigare, ritkgit kul.. bifogar planeringen så kan ni kika vad vi tänkt =) Klicka så blir den större =)

Schema

I Söndags gjorde jag inte så mkt, träffade Ali en snabbis, tog en promenad tillsammans och hängde en stund på Ålidhem och kontemplerade över livet :P Resten av dagen så hade jag massa datajobb med grejjer till Junis som jag kombinerade med lite tv-tittning.. Tycker det är ganska skönt att slötitta på discovery samtidigt som jag gör nån affish eller liknande på datorn.

Men nu då till gårdagen.. OMG.. Vi hade pizzakväll på kompiskvällen på Ålidhem.. och dom brukar ju vara helt fantasiskta, men denna slog nog alla rekård på många plan.. det har nog aldrig varit så bra stämning och så bra atmosfär som det var igår, och ändå var det besöksrekord med 91 deltagare på kompiskvällen.. helt fantasitkst, jag citerar mig själv:

”Underbara, Underbara kompiskväll 
Helt fantasiskt… Ikväll kom 91 personer på Kompiskvällen 
Det är ofattbart vilket tryck det är nu på Ålidhem, och vad projektet jag startat har utvecklats till, och vilken positivitet och bra stäming och driv det är just nu 

Underbara Hana Said ställde upp och kom från Mariehem redan kl 16:00 och hjälpte till att styra upp Pizzabakningen på ett utmärkt sätt, vilken klippa 
25!!! Plåtar pizza gjordes!! Skulle ADLRIG ha gått utan Hanna.

Nancy Shinonou gjorde också ett riktigt, riktigt bra jobb och hjälpte till hela kvällen med pizzabak och städning och allting. Vilken fantastisk mini-ledare och ung-sekreterare. Hon kommer gå långt! 

Och övriga ledare som kom och hälsade på på Ålidhem, Chiyan Slevanay ochSaadii Slevanay, tusen tack för er insats.

För att inte tala om alla ledare som brukar vara med på Ålidhemskvällarna som också gjorde detta till en minnesvärd, historisk kväll  Ali Albeiruti, Hamzi Hussein, Shakar Gulani, Hamid Hassanzade, Abed Azizi, Tariq Kamal, Ina Gradin, Shireen, Linnea Mattfolk, med flera, ni är underbara! 

Sist men inte minst, alla medlemmar.. alla 75 barn som kom och var glada, förväntansfulla, och gjorde denna kväll helt perfekt.
Jag är lyrisk, lycklig, stolt, osv.. Jag ÄLSKAR Junis, det är min familj, mitt liv, mitt allt.. Skulle dö för Junis. Kan inte beskrivas med ord!  Ser verkligen fram emot denna höst!
Kommer sova mycket gott ikväll.. ”

 

Här är lite bilder från kvällen:

IMG_0078 IMG_0089 IMG_0091 IMG_0096 IMG_0098 IMG_0099

Till helgen blir det en riktigt bra helg också känns det som med 3 Junisaktiviteter. Baddisco på Fredag, vilket brukar dra ca 250 deltagare, Familjedag på Folkets hus på Lördag med pomos piano, och så en Taco och filmkväll för stora barn på Lyan på Lördagkväll.

helgskojj

Och då nästa Onsdag så åker jag till Barcelona med Junisförbunden på ledarinspirationsresa, det känns riktigt spännande och jag tror det kan vara riktigt givande, om än jobbigt eftersom jag inte känner någon som ska med men det löser sig nog och blir jättetrevlig=) Dock så jag min nöt tänkte aldrig så långt som att fixa pass.. upptäkte just att mitt gamla gick ut nyss och jag hinner inte skaffa ett nytt nu så jag måste köpa ett itllfälligt pass för 960 kr.. ajaj..

Det kommer bli svårt att hålla LCHF kosthållningen i Barcelona när jag inte lagar maten själv men jag får köra så gott det går efter dom förutsättnignar som finns där så få jag köra striktare när jag kommer hem igen…. 11 kg har jag gått ner ju på mindre än 2 månader! =)

Men nu är jag supertrött och går och lägger mig..
Ha det bra alla..

Bli först att kommentera

Vad har hänt sedan sist?

Av , , Bli först att kommentera 0

Nästan en vecka sedan jag skrev igen, börjar har rätt fullt upp igen, så kommer nog inte skriva så super regelbundet utan när tiden och lusten faller på =)

Iaf, som jag skrev sist, så i Torsdags så var jag på ett möte med Gimonäs/Carlshems S-förening, där vi hade en tema diskussion om barnfattigdom. Ett väldigt intressant möte och jag berättade om mina erfaranheter och tankar kring barn som lever i familjer med väldigt låg levnadsstandard och så. Väldigt givandande.

IMG_5644

 

I Fredags kom Shakar förbi mig och vi hade en trevlig kväll där jag lagade LCHF burgare och bjöd på och sedan såg vi lite film och chillade. Burgarna vart bättre denna gång, även om jag inte riktigt gick all in som Dabbe, men nån gång ska jag mala köttet själv och riktigt göra det bra från grunden.. Men fick till dom lite saftigare iaf och körde också lite chyst bacon till och så.. Shakar gillade dom skarpt iaf =)

IMG_5646 IMG_5648

Provade också att göra ost-chips.. lägger några högar med riven, smakrik ost, på en egnsplåt och så in i ugnen ett tag till osten fått färg, så blir det som chip.. gott och enkelt.

IMG_5645

På Lördagen så tog jag och Ali med oss ett par barn och gick på familjedagen på T3 Arena. Vi såg en fotbollsmatch, eller jag kan väl inte påstå att jag kollade speciellt noga :p Sen var det lite hoppborgar, tårta och annat kul för barnen. Ari var också med. En trevlig aktivitet.

IMG_5649 IMG_5654

 

Senare gick jag och Ali hem och hade en trevlig kväll. Jag lagade LCHF tacogratäng med massa trevlig tillbehör som hemmgjord guacamole, smältost, fetaost, grönsaker mm. Det vart riktigt gott och Ali tyckte det var makalöst gott =)

Till efterätt hade jag gjort LoCarb Sorbet med hallon och blåbär. Gjorde med bär, vatten, sötningsmedel och så.. fruktansvärt gott.
Denna avnöjts på min uteplats, där vi satt i några timmar och njöt av lite narghilie (vattenpipa) också.. Köpte riktigt bra vattenpipstobak på kryddhyllan, med äppelsmak.. sanslöst gott =)

IMG_5655 IMG_5658 IMG_5659

I Söndags så promenerade vi till Junislyan där vi hade ytterligare en omgång av Junis Grundledarutbildning.. Det känns rikgigt bra nu på ledarfronen på Junis. Vi har fått in massor av nya ledare som är verkligen lovande och tar jättestort ansvar och vill vara med så mycket som möjligt. Det är unga ledare också som vi inte haft så många av tidigare. Riktigt bra känns det som sagt, Vihar inga problem nu att få ledare att ställa upp på aktiviteterna, och då många av dom nya inte har egna barn så har dom mycket lättare att komma tidigare, och stanna längre för att hjälpa till med städning och så vidare. Vi har en bra ballans nu =)

Och idag då.. Kompiskväll på Ålidhem igen. Även denna kväll var historiskt trevlig. ca 60 pers kom. Vi grillade korv och barnen fick leka fritt i lekparken och så. Det var, som vanligt, riktigt bra stämning bland både barn och vuxna. Alla nya ledare var med och hjälpte till, tog ansvar, fixade med korvgrillning med mera. Nästa mångad funderar vi på att laga pizza och ha en pizzakväll.. Hur man nu styr upp pizza för 60 pers, blir många långpannor det… :p

552674_10201303383924317_2110429146_n 1186183_10201303390724487_142068312_n 1233478_10201303391084496_1463587181_n 1240467_10201303389044445_700711397_n

 

Ne, nu sängen =)

Bli först att kommentera

Helgen, kompiskvällen med mera

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu bir det ett längre inlägg igen känner jag.. trots att klockan är 1 på natten och jag jobbar imorn.. men det var ett tag sedan jag skrev och jag kände att lusten föll på nu så..

I Fredags så hade vi en liten höstfest med Junis teatergrupp Tro, Hopp, Kärlek.. en fantastisk teatergrupp med underbara människor, en väldigt brokig skara med personer med fysiska handikapp, begåvningshandikapp, missbruksbakgrund, psykiska problem, invandrare och andra människor som har det svårt på olika sätt. Det är helt underbart att umgås med detta gäng och vi har det väldigt roliigt.. Vi träffades i Niinas stuga i Sörmjöle där vi grillade väldigt god mat med både hamburgare, kebabspett, kycklingspett och kycklingklubbor.. Mycket gott.
Vi planerade också upp verksamheten för Tro, Hopp och Kärlek, när vi ska börja teaterträningarna och vad intriktningen ska vara. Vi planerade också in lite fler samkväm i teatergruppen. Bland annat ska vi åka till Vasa tillsammans med båten, och lite annat sånt.. Kvällen bjöd också på mycket skratt!

THK

 

 

På Lördagen så umgicks jag med min gode vän Ali.. Vi hade en mycket trevlig middag. Först gjorde jag en Mojito, vilket är min favoritdrink, dock är jag ju helnykterisk samt numera äter jag ju inte socker.. Så jag slängde ihop en alkohol och sockerfri Mojito. Först tog jag limesaft, myntablad och så ”ica sötströ” vilket är ett naturligt, kolhydratfritt sötningsmedel som smakar som socker.. Mosade ihop detta i ett glas och hälde på Sprite Zero på.. Mycket gott.
Till Middag servarade jag min Spökkyckling med Raita som jag skrivigt om tidigare.. Efter maten så gjorde jag en LCHF is-latte. Och vi åt lite rester från min LCHF kladdkaka.

IMG_5533 IMG_5536 IMG_5538

 

När vi ätit allting så tog vi en promenad till Ålidhem och gick runt där en stund och sätter oss utanför skolan och funderade på vad vi skulle göra. Då ser vi en onykter kille på en cykel som tappar en hel bolagspåse med starköl i marken.. Han orkar inte ens plocka upp det hela utan cyklar glatt vidare och kvar ligger påsen med öl. Många underåriga ungdommar befann sig utanför och dom kollade väldigt intresserat på dessa öl på marken så jag och Ali gick raskt och plockade upp påsen, gick in på UG och bad UG ledarna att kassera alla öl. Dagens goda gärning.
Vi får sedan ett SMS från min gode vän Linnea som vill ha sällskap på TCs uteservering. Så efter en stunds velande så tigde vi skjuts till stan.. Min bil är ju som bekant på lagning och så vi fick oss skjuts till stan, där vi satt och surrade bort några timmar med Linnea och en annan vän, Liisa som också var där.
Kvällen avslutades med en nattpromenad hem

På Söndagen så hade vi grundledarutbildning på Junis där vi utbildar nya ledare till föreningen. Då hände nått väldigt pinsamt.. För första gången på typ 4 år så försov jag mig.. När JAG ska hålla i själva utbildningen och jag brukar alltid propsa på att folk ska vara i tid.. och så kommer jag själv sent.. Mycket pinsamt.. Men som tur var så kom Kattarina och hämtade mig istället, så blev bara ca 15 minuter sen men ändå.. Pinsamt! :P

Efter ledarutbildningen så åkte jag och min vän Rozhan, Shakar, Jasmine och deras kompisar och såg bio.. Smurfarna 2 3D.. Den var riktigt bra.. bättre än 1:an tycker jag nog.
Efter bion så åkte vi hem till Rozhan och åt mat.. Hon hade gjort dolma och hade även en sats LCHF dolma utan ris som jag fick. Helt underbart gott även utan ris! =)

IMG_5542 IMG_5544

 

I Måndags på Junis så var det en helt fantastiskt underbar kompiskväll.. Vi hade tårt-tävling som brukar vara den populäraste aktiviteten som vi gör.
Det kom över 60 barn.. vi var 74 st totalt med vuxna. Och alla var glada och nöjda, superstämning. Det var UNDERBART att se så många glada barn, och alla var jätteduktig på att dekorera tårtorna.. Dock så poängbedömer vi varken utseende eller smak utan samarbete och alla var väldigt duktiga där med, men vi kunde ändå utse ett vinnande lag.
Jag var helt slut efter all städning och ljudvolymen som blir av 60 barn i ett litet rum :P Men det var bland dom bästa kvällar jag varit med om! =)

tart tart2 tart3 tart4 tart5 tart9tart6 tart7

Avslutar med en bild från första tårttävlingen jag ordnade när jag nystartat kompiskvällarna på Ålidhem, för snart 3 år sedan.. Då var det ca 10 deltagare med, så det var lite skillnad :p

tart8

 

Imorn ska jag prata om barnfattigdom på ett Temamöte om ämnet, som jag skrivit om tidigare.,, Känns lite nervöst, men jag har inte skrivit ner nått utan tänker bara prata fritt utifån mina egna erfaranheter och det jag ser i mitt engagmeng i Junis.. Så jag tror det går bra när jag väl kommer igång och börjar prata och frågorna kommer.

Ne men nu ska jag verkligen ta och lägga mig så jag orkar med imorgon…

Ha det bäst alla!

Bli först att kommentera

LCHF Hamburgare

Av , , Bli först att kommentera 0

Måste dela med mig av detta ”recept”

Slängde ihop en LCHF hamburgar-tallrik.. gick på ren känsla och tog det jag hade hemma.
Blandade 500 gr köttfärs, 1 ägg, en svkätt vispgrädde, en dutt kalvfond, 1 vitlöksklyfta, och en dutt sambal olek i köttsmeten..
det blev 4 burgare, som jag stekte i smör och olja.

På burgarna la jag en TJOCK skiva äppetrökt engelsk cheddarost från Duå samt en skiva ementalerost och stekt lök (stekte löken i stekflottet från burgarna)

Sen slängde ihop en sås av cream fraice, majonäs, amerikansk dressing, dijonsenap, en dutt sweet chili och vitlök.Serverades med sallad, tomat och fetaost..

HIMMELSKT!  Kommer göras fler gånger och variera på olika sätt =)
Cheddarosten var en riktig nice ost att ha på burgarna.. rekomenderar varmt alla att köpa den på Duå om ni vill göra en god burgare! =)

hamburgare
Bli först att kommentera

Kul kompiskväll! =)

Av , , Bli först att kommentera 0

Ja igår hade vi kompiskväll som vanligt på Ålidhemsskolan.. Första måndagen så kom inte så jättemånga, men denna gång så var det jättemånga barn igen, så nu har väl ryktet spridig sig. Vi var ca 40 barn och vuxna och det var flera nya barn som kom, jättekul. Vi såg film och käka popcorn och saft. Bra stämning och nöjda barn.

En superkväll helt enkelt, som det brukar vara när vi har kompiskvällarna.
Här är lite bilder från kvällen =)

 

 

IMG_5458 IMG_5419 IMG_5424 IMG_5431 IMG_5446 IMG_5452

Bli först att kommentera

7 kilo på 4 veckor! =)

Av , , 1 kommentar 1

En trevlig helg är till ända.
Jag fick besök av min gode vän David från Arbidsjaur. Vi träffas bara en gång per år nu ungefär, så det är kul att ta igen lite man missat och få surra lite =)

Vi har inte gjort så mycket mer än just det, surrat, Promenarat har vi också gjort en hel del, är ju så skönt att ha kommit igång med promenaderna igen så det går inte beskriva..

I Fredags så åkte vi till Nydala och eldade lite i hade det bara mysigt. Jag hade med mig en korv med bacon och äpple, som var väldigt hög kötthalt och lite kolhydrter, och så hade jag gjort fetaostkrämen som jag brukar göra. Väldigt gott och en mycket trevlig kväll.

I går så köpte jag lite god ost på Duå som jag tänkte lyxa till det med. Vi gjorde även en LCHF kladdkaka med mycket smör och ägg, 90%ig chocklad samt en gnutta Stevia sötningsmedel. Det blev väldigt vuxen och lite bitter i smaken men ända väldigt chokladig och kladdig, så jag tycker den funkade riktigt bra ändå, till denna åt vi fransk vispgrädde-

Så kladdkaka, grädde, ostar och så mina LCHF kex blev kvällsmyset på lördag. Unnade mig en burk cola zero för att lyxa till det. Det är ju inga kolhydrater så, men dock massa tillsatser som man bör undvika.. men nån gång imellanåt så känns det ändå ok.. Problemet är att för vissa människor så utsöndrar kroppen ändå insulin för kroppen TROR att det är socker när det smakar så sött. Men svårt att veta om min kropp gör det eller inte, men det kändes ok iaf att dricka den, kände som inga biverkningar eller så.. så =)
nydala kex

 

MEN det viktigaste i helgen var att det gått 4 veckor sedan jag började med LCHF så jag vägde mig på Lördagen efter jag stigit upp, som jag alltid brukar göra på lördagar. Och nu stod vågen på 99 kg. Så nu är jag under 100 KG vilket var mitt första delmål. Har gått ner 7 kilo på 4 veckor alltså. Känns riktigt, riktigt bra! =)
Nästa delmål blir ju då alltå 90 kilo, vilket jag tänker mig att jag ska uppnå tills höstlovet! =)

 

Imorgon är en ny vecka. Börjar kännas jävligt skönt att gå och lägga sig på kvällarna. Tidigare har det alltid varit lite smått ångestfyllt att lägga sig, för man vet att man kommer vara så trött och slut hela dagen efter, men nu när jag känner mig pigg och allert så känns det bara kul att gå upp och jobba, så det är som ingen ångest med att lägga sig längre.. riktigt skönt =)

 

Vill avsluta med en intressant bild. Den visar hur smörförsäljningen har sett ut i Sverige. Man ser tydlig när alla fett-skräcken och alla lättprodukter kom på marknaden för då dök smörföräljningen kraftigt. samtidigt så började fettman att öka som aldrig förr.. enligt denna graf så kan borde man kunna uttolka att ju mindre smör folk åt, desto fetare blev vi.
nu har smörförsäljningen börjat öka igen, och lättprodukterna blir mer opopulära (folk börjar väl inser att det inte är nyttigt med lättprodukter) och nu har fettman börjat avstanna och minska något.
Säger nu inte att detta besvisar något eller att det ligger nån sanning i min analys, men jag tycker det är en väldigt intressant bild, sen får folk tro precis som dom vill och göra dom val som känns rätt för sig själv, det är det viktiga i slutändan =)

rapportsmor-overvikt2

 

1 kommentar

Ett kort inlägg..

Av , , 1 kommentar 0

Denna vecka har också flytit på riktigt bra.

I måndags hade vi kompiskväll, den första för hösten. Riktigt lyckat och positivt stämning, några nya medlemmar och många vuxna på plats. Vi var ungefär 30 pers med vuxna, körde lekar och tävlingar.
Bland annat ”dricka hållar tävling” när man ska hålla i en dricka med rak arm, den som orkar längst får dricka upp drickan. Samt dansstopp och Limbo. En kanonkväll, som vanligt =)

kk kk2

 

Slängde ihop en LCHF kyckling”burgare” kallad double down.
”Klyv” en kycklingfile på mitten.
Stek bacon i en stekpanna.
Sten sedan kycklingfilerna i baconflottet och krydda med grillkrydda.
Gör en dressing med cream fraice, majo, hackad salgurka, en dutt ketchup & dijonsenap.
Sedan varvar man kycklingfile, ost (ementaler eller cheddar) dressing, bacon, och tomat.
Riktigt gott.

double

Har också gjort en god gryta med fläskytterfile, bacon, kantareller, grädde, dijonsenap och grädde med tomat, som var riktigt god. men ingen bild på det.

Kolla gärna in en till blogg som jag är ”redaktör” för, genom min politiska förening, kring ämnet barnfattigdom, en fråga som jag tycker är viktig. Kommer också delta i en temadiskussion i ämnet.

http://blogg.vk.se/barnfattigdom

Framtidens kollektivtrafik?

 

 

I helgen kommer min goda vän David från Arvidsjaur och hälsar på, har inte umgåtts på ett år, så det ska bli riktigt, ritkigt trevlig och kul.

Slutligen vill jag avsluta med en länk till en artikel som en känd hjärt-kirurg har skrivit, där han ber om ursäkt för att han har felbehandlat patienter under alla år genom att råda dom fetsnål kost, han har nu insett att fett inte är farligt. Tycker alla ska läsa detta:

http://www.kostdemokrati.se/scoop/2012/03/13/varldsberomd-hjartkirurg-talar-ut-om-vad-som-egentligen-orsakar-hjartsjukdom/

1 kommentar

Helgen

Av , , Bli först att kommentera 0

Så har första helgen efter semesterns slut passerat.
Har inte gjort så mycket denna helg heller, hade en par planer men inget blev av pga olika anledningar.
Så har mest blivit att ta det lungt och göra bort lite datajobb och sånna saker, så det har varit rätt så skönt och avslappnat =)

I går, Lördag alltså, så sov jag som en gris, till kl 12, välbehövligt =) Sedan, efter jag ätit lunch så tog jag en lång promenad till Tomtebo där jag träffade upp min kompis Emil och hans barn Ask och Linus och vi kollade på Linus fotbollsmatch som han spelade. Är ju inte så intresserad av fotboll direkt men kul att träffas och umgås iaf, och Linus tyckte nog det var kul att jag kom och kollade =)

Till middag igår så gjorde jag LCHF korvstroganog.. nu är det  inte 100% optimal LCHF kost eftersom korv innehåller mycket tillsatser pluss druvsocker och potatismjöl tex. Grunden i LCHF brukar alltid bestå av en ren köttbit, men nån gång kan man ju ”fuska” och äta korv.

Valde iaf den bästa falukorven jag kunde hitta, med mest kött, minst kolhydrat och minst tillsatser.. Hittade en norrlädsk, basturökt falukorv med väldigt lite kolhydrater, pluss att jag tog ett gäng lite kryddiga korvar med väldigt hög kötthallt.

Gjorde som så att jag hackade korven i mindre bitar, och hackade en gullök. Fräste allting i väldigt mycket smör och en klick tomtatpure, och lät det fräsa ihop en bra stund.
Hälde på grädde, cream fraice, en klick dijon senap, lite kalvfind, soja, salt och peppar.

Till det hela kokade jag lite färsk brocoli och serverade med stroganoffen.
Mycket, MYCKET god korvstroganoff.. nästa gång ska jag dock skippa den kryddiga koven för den passade som inte in i det hela tyckre jag.. Nästa gång ska jag prova att köra ner lite vanligt kött, typ fläskfile eller nått för att blanda ut korven lite.. tror det kan bli nice =)

strog strog1

 

 

Idag har jag bara suttit hemma och doolat med datorn förutom en promenad mitt på dagen.
Har fått en hel del vettigt gjort hemma istället.

har även idag provat en ny maträtt.. Blev sugen på soppa och jag älskar spenatsoppa så tänkte göra en LCHF variant..

Gjorde som så att jag hackade en gul lök som jag fräste  massor av smör i en kastrull, slängde ner fryst spenat och lät det fräsa med, hälde på en skvätt vatten och lät det puttra en stund. Hälde på en skvätt grädde och en grönsaksbullongtärning. mixade det hela med en stavmixer till det blev slätt. Hälde sedan på massor av mer vispgrädde och lät det sjuda en stund. Redde av med lite cream fraice, men det går med en äggula eller filadelfiaost också.

Serverades med hackade ägg.
Ohiskeligt gott detta också :D

sopp1 sopp2

 

 

Imorn är det en ny arbetsvecka och jag ser fram emot den nu när det går så bra med allt.
Imorgon drar jag också igång kompiskvällarna på Ålidhem igen. Vi har kört kompiskvällar sporadiskt under sommaren men nu blir det fast varje måndag igen.

Kompiskvällar är ett projekt som jag drog igång för snart 3 år sedan. Jag såg ett behov på Ålidhem för barn att träffas och ha kul tillsammans, speciellt då många inte är med i idrottslag eller liknande, och dom är för små för att gå på UG. Så en gång i veckan på Ålidhem träffas vi och gör nått kul tillsammans, jag har valt att kalla det kompiskväll.
I början var det bara jag och upp till 10 barn. Nu är det upp till 40 barn och vi är flera vuxna som engagerar oss. Kul att se att det har fyllt ett behov och är så uppskattat.

Känns sjukt kul att komma igång på riktigt med kompiskvällarna, längtar till imorgon =)

kompiskvall

 

Allmänt känns mit liv förjälva bra just nu. Har kommit igång med medicin och kosten, börjar känns mig riktigt pigg, frisk, stark och på bra humör och börjar sakta gå ner i vikt. Allt känns riktigt bra.. Nu gäller det bara att detta håller sig.. Är samtidigt livrädd att det ska rasa för mig också. Men just nu rider jag på vågen =)

Just det på Onsdag har vi ledarmöte också på Junislyan och ska gå igenom hösten och så, blir superbra. Kommer också starta upp en ny ledarutbildning samtidigt. Det är många nya som vill bli ledare, kul! =)

 

Tänkte avsluta med att länka till två inlägg på kostdoktorn, som drivs av läkaren Andreas Eenfeldt, som förespråkar LCHF.. Finns väldigt många intressanta artiklar.. men här är en för er som inte orkar läsa så mycket, väldigt enkelt om hur LCHF fungerar:
http://www.kostdoktorn.se/visst-sanker-lchf-mat-ditt-insulin-kraftigt
Många kändisar käkar LCHF numera, jag har själv haft kontakt med Heidi Andersson, armbryterskan, för ett par år sedan när jag åt LCHF sist och fick då bekräftat av henne att både hon och Björn Ferry åt LCHF kost med goda resultat.
Senast i raden av kändisar som har nått bra resultat med LCHF är Pontare, det kan vi se här:
http://www.kostdoktorn.se/roger-pontare-smal-med-lchf-pa-lakares-ordination

 

 

Bli först att kommentera