Eid Mubarak

Eid Mubarak, eller Glad Eid till alla mina muslimska vänner. För alla som inte vet vad Eid, Eller Eid-al Fitr som dagen heter så är det alltså dagen när Ramadan, fastan, är över och man får börja äta igen, man träffas och ber och sen brukar man göra nått roligt med barnen och ge barnen pressenter. Denna dag är som julafton ungefär. Så jag hoppas alla mina vänner har haft en underbar Eid. Jag åkte i morse till Sporthushallen på Ersboda som fungerade som en Moske där alla muslimer träffades och gjorde Eid-bönen tillsammans. Jag åkte dit för att visa respekt för denna fina högtid och till mina vänner.
Kul att träffa så många där =)

1150790_10151575868585838_1660340489_n
Från Eidbönen

Det känna fortfarande bra med LCHF, det går lättare och lättare för varje dag. Dock gruvar jag för att det kan komma ett bakslag, för det gjorde det förra gången, då var det värst vecka 2 vilket är nästa vecka.. Men det är bara att härda.. känns skönt att ha gjort bort dom mesta omställnignsbesvären när jag börjar jobba igen.

Idag har jag ätit mycket gott.. både lunch och middag.

Till frunch åt jag LCHF yogurt som jag slängde ihop. Tog 1 dl turkisk yogurt och 1 dl vispgrädde som jag röde ihop med några (5-6) mosade hallon för att ge lite smak på det.. OJ så gott, den godaste yogurt jag ätit iaf. Till detta åt jag en burk med makrill som jag blandat med en stor klick majonäs. pluss 2 ägg. Fruktansvärt god frunch iaf =)

Till middag åt jag spökkykling, en maträtt som jag lagat ofta förut, som jag tänkte skulle passa perfekt till LCHF mat, gjorde blomkålsris och en LCHF version av raita till.. Hysteriskt gott blev det.

bild3
Min Frunch, LCHF yogurt, makrill med majonäs och ägg

 

bild2
Spökkyckling med blomkålsris och lchf-raita och en avocado

 

För er som funderar på hur jag tillagade maten så ta 4 kycklingfileer och lägg i en ugnsform. Sen ska man hälla över en sås, som jag gjorde enligt följande proportioner.
En stor burk cream fraice, saftet från 2 citroner (på glasflaska), 1 dl soja, 1.5 dl olja, 1.5 matsked stark curry, 1.5 matsked stark paprikapulver och 3 vitlöksklyftor.
Häll såsen över kycklingfileerna och så in i ugnen på 200 grader i 30 minuter.. MUMS

Blomkålsriset gör man genom att riva ett blomkålshuvud på grövsta på ett rivjärn, och sen häller man det i kokande vatten i 1 minut, och häller av vattnen i ett durkslag.
Raitan gjorde jag med cream fraice och torkad mynta.

Väldigt, väldigt gott.. och perfekt lchf mat =)

I övrigt kan jag berätta att jag fick pengar av min kära mor och far när jag fyllde år för att köpa mig en frys.. jag har bara haft ett frysfack förut, men det känns lite begränsande när man kör LCHF och vill köpa mycket kött som man vill frysa in, eller göra matlådor till dom kvällar då jag är på junis och inte kan laga middag.. så jag köpte en häromdagen på Mediamarkt

IMG_5029
Tack mamma och pappa!
En annan sak med LCHF.. det brukar ju ta bort allehanda sug, förutom sockersug så kan andra sug försvinna också.. det har jag märkt.. jag har inte rökt sen i lördags när jag började.. röksugen försvan helt så jag har helt enkelt inte haft lust att röka.. nu har jag inte sagt att jag slutat.. men jag har inte rökt sen lördag iaf.. får se om jag kan hålla det så länge att jag känner att det känns bekvämt att sluta.. men nu vill jag inte sätta sånna spärrar på mig själv.. det räcker nu med att fokusera på kosten..

Idag åkte vi på Umeå Lagun med Junis igen. Fast kvällstid så vi var där kl 16-19, det var inte så många som vanligt men ändå en hel del.
Imorn är det paus med Junis, men på Lördag ska vi på Lagun och ha Junis egna Eidfirande med massa gofika och afrikanska trummor och dans på badkanten =)

Ne nu ska jag jobba lite med Junis statistik och lite sådant.