Jag älskar Junis

Nu var det en vecka sedan igen, men känns som ganska lagom med veckoruppdateringar, även om det tenderar till att bli väldigt långa inlägg 😛

Förra veckan hände inte så jättemycket mer än att jag jobbade i vanlig ordning, och det går fortsatt så fruktansvärt bra på jobbet nu med medicin, LCHF och allt.. det är SÅ kul att jobba nu, och det är underabart att känna så igen, när jag under lång tid mer eller mindre har plågat mig själv genom en arbetsdag pga tröttheten och okoncentrationen, men nu är det som sagt riktigt roligt att jobba, och det är ju så det ska kännas.. =)

På tisdagen så han jag iaf socialisera lite med Kattarina, Ali och Rozhan, hemma hos Rozhan med lite gott te och trevlig pratstund, sedan gick vi på promenad allihopa tillsammans ca 1 timme.
Jag håller ju mina 1 timmas promenader varje dag konsekvent, om det int eär nått alldeles speciellt, men det blir max en gång per vecka som faller bort eller att det bli en korta promenad.

I Fredag så gick jag direkt till Junislyan och hade distriktsstyrelsemöte. När mötet var slut så hade vi  Juniskväll för mindre barn från 1-10 år med film, snacks, mys och övernattning. En trevlig och välbesökt kväll och 5 tappra junisbarn som sedan sov över på Lyan =)

På lördagen gick jag först och hälsade på min pappa på sitt korttidsboende, han blev glad för besöket och vi satt och surrade en bra stund.
Sedan gick jag tillbaka till lyan, för att sedan åka till Ersboda och badhuset dom har där, där vi hade bad för mindre barn mde Junis. Också väldigt trevligt och många av våra nya, unga ledare var med där och tog ansvar. Det är SÅ kul med alla nya ledare som tar för sig massa direkt, riktigt kul är det =)

Efter badet så åkte vi hem och Ali följde med mig hem, jag lagade en god Kyckling fylld med gorgonzola, fetaost, valnötter och färsk timjan. Till detta gjorde jag en röra av lök, vitlök, tomat, och spenat som man åt till.. Riktigt gott blev det och kul med lite oimväxling till det jag brukar göra.

Till efterätt så gjorde jag saltlakritspanacotta med hallontäckte. Det lät jävligt gott och jag älskar lakrits, men jag blev inte jätteimpad på den, väldigt random. Nästa gång tror jag ska göra en chokladpanacotta eller någon sådant.

1240267_10151663061600838_1388885372_n1236701_10151663165695838_1019823720_n

Jag och Ali han också planera aktiviteter för kompiskvällarna och lite sådant.. Denna höst känns riktigt kul, ännu högre standard än tidigare, ritkgit kul.. bifogar planeringen så kan ni kika vad vi tänkt =) Klicka så blir den större =)

Schema

I Söndags gjorde jag inte så mkt, träffade Ali en snabbis, tog en promenad tillsammans och hängde en stund på Ålidhem och kontemplerade över livet 😛 Resten av dagen så hade jag massa datajobb med grejjer till Junis som jag kombinerade med lite tv-tittning.. Tycker det är ganska skönt att slötitta på discovery samtidigt som jag gör nån affish eller liknande på datorn.

Men nu då till gårdagen.. OMG.. Vi hade pizzakväll på kompiskvällen på Ålidhem.. och dom brukar ju vara helt fantasiskta, men denna slog nog alla rekård på många plan.. det har nog aldrig varit så bra stämning och så bra atmosfär som det var igår, och ändå var det besöksrekord med 91 deltagare på kompiskvällen.. helt fantasitkst, jag citerar mig själv:

”Underbara, Underbara kompiskväll 
Helt fantasiskt… Ikväll kom 91 personer på Kompiskvällen 
Det är ofattbart vilket tryck det är nu på Ålidhem, och vad projektet jag startat har utvecklats till, och vilken positivitet och bra stäming och driv det är just nu 

Underbara Hana Said ställde upp och kom från Mariehem redan kl 16:00 och hjälpte till att styra upp Pizzabakningen på ett utmärkt sätt, vilken klippa 
25!!! Plåtar pizza gjordes!! Skulle ADLRIG ha gått utan Hanna.

Nancy Shinonou gjorde också ett riktigt, riktigt bra jobb och hjälpte till hela kvällen med pizzabak och städning och allting. Vilken fantastisk mini-ledare och ung-sekreterare. Hon kommer gå långt! 

Och övriga ledare som kom och hälsade på på Ålidhem, Chiyan Slevanay ochSaadii Slevanay, tusen tack för er insats.

För att inte tala om alla ledare som brukar vara med på Ålidhemskvällarna som också gjorde detta till en minnesvärd, historisk kväll  Ali Albeiruti, Hamzi Hussein, Shakar Gulani, Hamid Hassanzade, Abed Azizi, Tariq Kamal, Ina Gradin, Shireen, Linnea Mattfolk, med flera, ni är underbara! 

Sist men inte minst, alla medlemmar.. alla 75 barn som kom och var glada, förväntansfulla, och gjorde denna kväll helt perfekt.
Jag är lyrisk, lycklig, stolt, osv.. Jag ÄLSKAR Junis, det är min familj, mitt liv, mitt allt.. Skulle dö för Junis. Kan inte beskrivas med ord!  Ser verkligen fram emot denna höst!
Kommer sova mycket gott ikväll.. ”

 

Här är lite bilder från kvällen:

IMG_0078 IMG_0089 IMG_0091 IMG_0096 IMG_0098 IMG_0099

Till helgen blir det en riktigt bra helg också känns det som med 3 Junisaktiviteter. Baddisco på Fredag, vilket brukar dra ca 250 deltagare, Familjedag på Folkets hus på Lördag med pomos piano, och så en Taco och filmkväll för stora barn på Lyan på Lördagkväll.

helgskojj

Och då nästa Onsdag så åker jag till Barcelona med Junisförbunden på ledarinspirationsresa, det känns riktigt spännande och jag tror det kan vara riktigt givande, om än jobbigt eftersom jag inte känner någon som ska med men det löser sig nog och blir jättetrevlig=) Dock så jag min nöt tänkte aldrig så långt som att fixa pass.. upptäkte just att mitt gamla gick ut nyss och jag hinner inte skaffa ett nytt nu så jag måste köpa ett itllfälligt pass för 960 kr.. ajaj..

Det kommer bli svårt att hålla LCHF kosthållningen i Barcelona när jag inte lagar maten själv men jag får köra så gott det går efter dom förutsättnignar som finns där så få jag köra striktare när jag kommer hem igen…. 11 kg har jag gått ner ju på mindre än 2 månader! =)

Men nu är jag supertrött och går och lägger mig..
Ha det bra alla..