Är inte det olagligt?

Idag får vi veta att trots att kommunen inte har några pengar, så ska man för 111 gången rädda Industrihusbolaget. Och sammanlagt blir det väl ungefär lika många miljoner som har gått in med historiskt.

Är det inte dags att bita i det sura äpplet och betala skiten och avveckla hela ’bidevitten’. Här är ju alla politiker bakom, trots svaga muspip om motsatsen, att vi som kommun är de enda byggherrarna. Det vore sant om det gällde skolor, omsorgsplatser och äldre/serviceboeenden, men inte företagsrelaterade lokaler.

Och nu när vi går in i en lågkonjuktur har kommunen lika lite i ladorna som de gamla bibelverserna om sju feta kor och sju magra kor. Så när det är dyrt och bygga så bygger Lycksele Kommun så det knakar och aldrig till den beräknade kostnaden utan dyrare. Men nu när det kommer att finnas byggare i parti och minut så har vi inget att bygga med.

BUUHUU, tårarna rinner ner för kinderna när man inser att politiken är så i otakt med tiden som den någonsin kan bli. Tänk vilket gyllene läge kommunen hade varit i om elbolagsmiljonerna hade funnits för att gasa sig ut ur krisen.

Men snart kommer väl Göran Perssons gamla slagdänga tillbaka:
– den som är i skuld är inte fri!

Den är mer i fritt fall!

PS. är inte en avskrivning i denna storlek ett brott mot kommunallagen om minskning av den kommunala förmögenheten? DS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.