När fan blir gammal….

När jag i söndags läste konkurrent tidningen (med samma ägare) VF, så hittade jag en insändare som har gett mig ett gott skratt i 3 dagar. Det var MP Lyckseles tidigare ’etanolprofet’ som varnade för MP. Det gamla ordspråket ligger som bekant kvar, när fan blir gammal så blir han religiös.

Miljöpartiet har ju som bekant gått ut med att man kan tänka sig att höja drivmedelsskatten med två kronor för att vår omställning till förnyelsebara drivmedel ska bli mer gynnsam. Det är vi ÄRLIGA med att säga, och inte som andra partier som går till val med löften att sänka drivmedelsskatten för att stödja en höjning när man sen har makten.

Jag ska ge er fakta som bekymrar mig om hur man ser på ’bensin-skatte-ökar-partiet’ Miljöpartiet och hur man ser på regeringsmakten. I valrörelsen 2006 delade jag personligen ut broschyrer som visade på att under perioden 1976-2006, har S-V-MP har ökat drivmedelskatten med 94% mot de borgerligas 138%.

Miljöpartiet var en maktfaktor bara i den sista mandatperioden innan valet 2006 och då ökade skatten med bara 7%, resten har de andra partierna skött om.

Så jag kommer att fortsätta skratta medan roliga insändare mot MP handlar om att dölja de andra partiernas PENGARHUNGER! För när MP vill öronmärka pengar för åtgärder som forskning på nya drivmedel, alternativa transportmedel och har stött ett extra avdrag för glesbygden för ökade kostnader, så gör dagens regeringspartier inget åt det.

Regeringen sänker skatten för alla, och då blir det mer till dem som har en buss utanför fönstret än för dem som har 5 km till sin brevlåda!

Så pip på du gamla etanolprofet, när idealen och visionerna tryter, så går man alltid tillbaka till det gamla…

En kommentar

  1. nervös

    det är nog få som skrattar inför tanken på ”risken” att ni får ett inflytande efter näst val.. men det är ju kul för dig i alla fall…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.