Lycksele behöver nya idéer!

Nu släckas åter ljusen i min lilla stad …. (med toner av Gunnar Wiklund)

Ibland känner jag att jag bor i Ankeborg. Tänk om det ändå vore så…

BoB von Anka – har inte råd med någon medan han simmar runt i sin pengabinge. Och med gråten i halsen vill han påskinna att det går inte ta några dyra kostnader på sådan lyx som gatljus eller något så onödigt som plogning.

Lillan Anka svassar med sin rosett i håret, samtidigt som hon inte kommer ihåg om hon skrev under något papper, men det var nog inte så farligt.

Mortimer Moderat – lever i sus och dus och försöker få Mimmi Liberal att komma ner från sina höga hästar. Det är ju bara kul om man slutar att lyssna till den där tråkmånsen Kenta Mus och släpper till.

Rolwig von Anka irrar lite hit och lite dit, röstar med spenderar byxorna och klagar sen att han skulle göra annorlunda. Lägger ner en skola här och förstår sen inte att det blev dyrare. Man kan väl säga att en kuligt tecknad vetenskapsman inte behöver ha någon som helst vetenskap bakom sig. Ibland är det bättre att kvacka högt än att veta vad man kvackar om…

Och gröne Mårten, den stackars drängen, han C-er sin middagslur flyga all världens väg för Mormor Maud sitter ju där och tjatar att framtiden är grön och gärna lite radioaktiv. Nu ska han ju måsta göra något men som den gås han är får han ju aldrig vara med de stygga ankorna…

Tänk vad livet vore roligt om vi bodde i Ankeborg.

Nä, nu får jag fortsätta se på Lyckseles framtid för att se om det finns en Uppfinnar-Jocke i mig, och för Lyckseles Gator så måste jag nog komma på något. Om inte annars för idélampan i seriernas värld ska lysa upp dem som vandrar i mörkret…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>