Dag 1 i Klankeborg

Massor av människor har stoppat mig på gatan och sagt att fabeln om Ankeborg var väldigt bra. Så för att inte bli jagad av Disneys advokater, så kommer min fabel att få ett nytt namn.

———————————————————————————

Så välkomna till Klankeborg.

Mitt namn är Uppfinnar-Kaian. Jag är en liten kufisk typ som lever i mitt kråkslott på Kristallkullen. Nästan mitt i stan men ändå i en liten idyll bland vanliga Klankeborgsbor. Jag delar min tid mellan att jobba som lärare bland de små knattarna i Klankeborg enda Ä-F skola (ägg-flygfä), och att sitta i mitt kråkslott och filosofera. I skolan jobbar jag med att lära ett antal nykläckta med att ta sina första stapplande steg och hur man pickar i sig nödvändig kunskap. Samtidigt så har jag timmar med några snart flygfärdiga svalor, som försöker påstå att insekterna ska komma flygande in i deras munnar. Men de kommer nog att förstå, i sinom tid, att de kommer att flyga snart och att varje liten mygga måste fångas av den själva.

Genom detta arbete i Ä-F skolan påminns jag om att fantasi inte är något man får och har, utan något som måste underhållas varje dag. Att titta på de olika sakerna som händer i staden genom mina små glasögon, gör att de ofta kan få en regnbågston. Det betyder att jag inte ser saker alltid på samma sätt som mina vänner och bekanta. Därför har jag skaffat en sådan här dator för att kunna skriva ner mina observationer. Mitt minne är ju begränsat av alla idéer som jag har, men jag har som tur hittat ett jättestort arkiv, VK-bloggen. Där kan jag i lugn och ro spara mina tankar utan att någon behöver veta vad jag ser. Tur att man ändå förstår teknik?

Så det här blir som dag 1 i min egen helt privata journal.

En kommentar

  1. svenskläraren

    Schwarzenegger och inget annat.

    Får ni inte lära er att stava på den där lärarutbildningen 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.