Söndagsnöje ?

Jag har ju bloggat ett tag och njutit av att kunna skriva vad jag känner i mitt hjärta. Det känns faktiskt nästan terapeutiskt att få lätta sitt sinne från sånt som tynger. Men det är jag inte på långa vägar ensam om.

Jag har en stund nu låtit mig flyta in i VK-bloggen och kolla på andra som skriver. Det är fantastiskt hur man använder detta fantastiska verktyg. Jag har nästan med tårar i ögonen av skratt, läst hur andra lättat sitt hjärta.

Den första och enda som jag kommer att namnge är Arga lappen. Det är en helt hänsynslöst rolig bildblogg under VK-bloggen. Kolla själv för svensken älskar att skälla på andra genom lappar.

Många har förstått bloggens nytta och använder den som dagbok. Man kan sitta och läsa inlägg efter inlägg, och bara njuta av att läsa hur människor har det. Det enda problemet är sorteringen i VK-bloggen. Det borde gå att soretera efter senaste inläggsdatum och slippa läsa inlägg från 2008, bara för att de heter något på A i förnamnet.

Politiska bloggare är ett fenomen i sig själv. Om livet vore så enkelt svart vitt som de skriver vore vi det enda landet i västvärlden som inte var med i finanskrisen. Blå skriver att röda gör fel och röda skriver att blå gör fel. Ingenstans ids de ens försöka hitta samarbetspunkter, utan skillnaderna blåses upp. Jag säger som mitt yngsta barns förskolefröken: ’om ni tror på hälften av vad era barn berättar om skolan, så ska vi tro på hälften av vad era barn berättar hemifrån’.

Så ett tips till ansvariga på VK-bloggen:
1. Nu börjar det bli dags att lägga in andra sorteringsformer för bloggarna. T.ex. sortetring på ort, senaste inläggsdatum, typ av bloggare, ung-gammal och självklart dagens namn.

2. Någon form av inloggning för kommentardelarna till våra personliga bloggar. Det gör ingen skillnad om man är politiker, vuxen eller annat, men ska inte behöva få den typ av kommentarer som andra bloggare fått.

3. Keep up the good work. Denna blogg är på väg att bli den bästa, så fortsätt utveckal så lovar i alla fall jag att jag ska fortsätt fylla den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.