Det blå/röda/GRÖNA Miljöpartiet

Det epitetet som ett blått miljöparti är inget som någon kan ta så där bara.

Visst är vi gröna men det innebär inte att alla våra förslag är röd/rosa. Vi i Miljöpartiet har gjort något som inget annat parti har tordats de senaste 10 åren. Vi stödjer bra förslag, inte partifärger. Vi har stött de röde för ett tag men det är bara för att de blåe inte ville störta makten med oss. För efter valet 2002 var vi på väg att störta Persson men Mauds Moods som de hette tordes inte. De ville sitta brevid och gnälla, istället för att sätta sig i den obekväma sitsen att bestämma. Det var vad vi i MP trodde. Så vi gjorde upp med S och de fick behålla makten i 4 år till.

Nu vet vi varför C inte tordes. De var på väg att släppa vad den gröna färgen står för, miljö och landsbygd. Vi vet nu att de ’light gröna’ nu vill behålla kärnkraft och har lämnat landsbygden bakom sig. Vi har bara sett de första strömhoppen från partiet av dem som ville värna om det vi i MP står för.

Men ingen kan sätta stämpel på oss, det gör vi själva. Och vi kommer fortfarande att driva vår politik och de som förstår framtiden kan även i framtiden hoppa på vårt tåg.

Vi fick igenom miljöskatteväxling med de röde och nya turordningsregler med de blåe.

Nu kan ni lugnt se oss som det enda riktiga gröna partiet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.