Ännu en ny utmaning!!!

Så var det klart att Forsdalaskolans elever ska få stå ut med mina visdomsord i korridoren ett termin till. Jag kommer att terrorisera dem med spydigheter, roligheter, klurigheter, färdigheter, och alla -heter jag behärskar.

Något som jag tänker ta tag i är IKT-sidan och en matematikklubb.

När det gäller ITK-delen (Informations- och kommunikationsteknik) så skulle jag villa ha mer utrymme för elevernas kunskaper i data. De besitter massor av "know-how" som jag inte sett att de får utnyttja fullt ut. Vad det innebär vet jag inte ännu, men att det ska ske små steg av utveckling vill jag vara med och möjliggöra, och genom samarbete ska vi skapa ett helt nytt och teknikvänligt klimat.

När det gäller matematikklubben är det en trettioår gammal dröm, för oss som älskar att lösa matematiska knutar eller bara prata matematik. För fler och fler börjar inom skolans värld att förstå att just ämnet matematik är ett språk. Den har massor av vokabulär som inte används eller används på annat sätt i andra språk. Det är samtidigt ett internationellt språk, som med små ändringa betyder samma sak i alla språk.

Samtidigt är det kul att vara en av 6-7 helt nya lärare på Forsdalaskolan. Det kan komma igång en vind av förändring och nyskapande, även om det inte är något nytt på den skolan.

Nu ska jag njuta av de sista veckorna av ledighet med mina matematikböcker och sen ska jag återigen jobba "Gluteus maximum" av mig för att lura och leda elever in i kunskapssamhället…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.