Hur man köper ett val !!!

Så var det dags för sittande regering att efter ett antal år av åtstramningar, så tar makten på sig spenderarbyxorna. Så här har (S) gjort val efter val och nu ser man vad ny politik innebär…..  INGENTING NYTT UNDER SOLEN.

Så här går det till:

Valet är över och nu ska man sopa rent i den misskötta ekonomin, dett oavsett om det är en ny eller den gamla makten som tillsätter makten.

Nu ska här anpassas efter de ramar som gäller och det innebär att man bara kan spara. Så hela den offentliga sektorn sätts i ekonomiläge och ingenting är heligt. Ja, detta är bara nästan sant. Det finns ett antal saker som inte går att spara på.

1. Politikens arvoden, partistöd eller liknande saker som smörjer det politiska urverket. Här sätter ingen politiker en pinne i hjulet, utom de som fortfarande har lite visioner, ideal och/eller orkar hålla politiska vallöften. Dessa personer manövreras ut av både motståndare och partivänner. Man skiter som bekant inte i den hand som föder en.

2. Höga tjänstemännens löner, det som ger politikerna möjligheten att få beslutsunderlag som inte behöver kontrolleras och man kan gömma sig bakom. Samtidigt så träffade inte nerskärningarna sådant som var nära de arvoderade politikerna eller något av de ovanstående politiska bidragen.

3. Fantastiska satsningar för framtiden, som ger positiva rubriker men som inte skapar något av offentlig service, arbetstillfällen eller något som skulle vara en faktisk satsning. Vi har läst om det i tidningarna. Omgjorda skolor till IT-centrum för call-center, biljettförsäljning eller andra distanssatsningar som behöver statliga NUTEK medel för att ens överleva till kommunalrådet klippt bandet. Industrihus för eventuella framtida företag som bara brinner av att satsa i området. För att inte glömmas kan man bara säga Plast-cykel.

När man nu har börjat spara så gör man det på skolan , vården och omsorgen. Det här kallas för mjuka verksamheter, men betyder för politikerna för de som inte är röstberättigade eller som ändå har valt samma sak i århundranden. Här kan man spara utan att media längre orkar ta upp det utan gömmer det på sidan 5 eller längre bak.

MEN NU ÄR DET ETT ÅR KVAR TILL VALET

Man inser att det är tur att man la en del miljarder på hög eller så kan man alltid låna några. För nu måste man ju köpa mediatid och röster.

http://www.vk.se/Article.jsp?article=300468&category=387

Jag slutar aldrig att förvånas över hur enkelt det här spelet är. Se och njut för nu börjar valrörelsen….

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.