Dag 3 i Klankeborg

 

Dag 3 – Ägg – Flygfäskolan ska kanske läggas ner
Så var jag, Uppfinnar Kaian tillbaka och njuter av att dagarna går på Klankeborgs enda Ä-F (ägg – flygfä) skola. Jobbet med trickflygningsråd till flygfäna har börjat arta sig väldigt bra och ett antal av dem kommer säkert att bli maratonflygare av Kronklass.
Vi har under lång tid jobbat med att Ä – F skolan ska utvecklas ännu mer och det har inneburit att många hönsmammor och tuppar har börjat titta på vår skola som ett alternativ till Flygskolan i stan. Det har ju inneburit att på grund av de små kycklingkullarna på slutet av 1990 talet, så har flygskolan hamnat i läget att underlaget blir mindre.
Jag vill direkt klargöra att vi från Ä – F skolan alltid har ansett att flygskolans instruktörer gör ett fantastiskt jobb. Ibland så får vi även delta i deras utbildningar och det gör att båda skolorna kan utbyta tips på vingflippning, konstflygning och den svåra konsten i maratonflygning. Tyvärr så har flygskolans lokaler anpassats för den gamla albatrosstekniken som rådde för 50 år sen och med modifieringar har den sen anpassats till den enklare kolibritekniken som råder i landet i övrigt. Tyvärr innebär det att de lärare som jobbar där idag får lite problem med att alltid få maximal effekt för sina stora och gedigna kunskaper.
Men nu har det börjat ryktas på stan att MMumsigullpartiet och Rödingarna har börjat titta på om man skulle kunna spara frön om man skulle avveckla tilläggsholkarna som Ä – F skolan skaffade när den stora flocken som var födda 1991 skulle göra stora hoppet. Då rymdes inte alla de på flygskolan, så Ägg – Hopp skolan fick bygga s.k. tilläggsholkar, i fänäbb kallas dessa för ”plåtbon”, för att klara mer och större kycklingar. Men nu med mindre kullar ett antal år så vill man ta bort holkarna och flytta kycklingarna till flygskolan. Detta trots att Rödingarna för många år sedan så fler flygskolor av Ä – F typ.
Men nu när det råder stor brist på frön, så vill man spara för att vi ska klara framtiden trots att alla vet att frön odlas fram och inte sparas i silon. Och det har börjat kackalas i många av våra reden i grannskapet om att det är dags för rödingarna att börja odla inte sitta på stjärtfjädrarna…
Dag 3 i min egen helt privata journal.
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.