Var är mitt fack ?

Som nyexaminerad lärare och som hamnat i situation som inte har inträffat tidigare, undrar jag stilla varför allt inom skolan fortfarande händer utanför lärare och elevers händer. Demokrati i denna värld handlar om att andra bestämmer och vi gör.

Samtidigt som medlem i Lärarnas Riksförbund har jag mer och mer förstått att facket har bara ett behov av att komma åt min plånbok. Någon information om möten, skriven information om hur välkommen jag är som lärare i Lycksele eller något webbforum eller liknande har inte jag bombarderats med. De jag pratat med som provat Lärarförbundet berättar liknande historier.

Då blir ju situationen som bekant ännu intressantare när ingen av förbunden samlar sina medlemmar till ett möte om framtiden inom skolan i Lycksele. Jag vet ju att jag LAS:as sist in och därför kommer väl jag att snart få höra med Lappland om disktjänsten på Kåtan är ledig. Och de andra lärarna i mitt eget förbund skyvlar obelagda s.k. fakta om min inkompetens och obehörighet över mig i parti och minut. Detta utan att LR ids lyfta sitt tunga finger och informera mig om att det inte personligt mot mig utan mot kommunen eller något.

Nu sitter jag med 280.000 :- i studieskulder och undrar varför jag betalar fackavgift. Och som historielärare känns det som historien visar att efter skotten i Ådalen behövdes facket, men med tiden blev steget från pamparna i toppen till medlemmarna längst nere väldigt långt.

Nu sätter jag mig och väntar om det kanske kunde hända något, vem vet…..

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. Anon

    När det börjar att hagla lögner över en beror det helt enkelt på att det saknas argument hos dom som kastar dessa okvädesord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.