Min dröm är….

När inte Norrlandsoperan kan komma till Forsdalaskolan så kommer Forsdalaskolan till Norrlandsoperan.

Vi var alltså c:a 80 elever och några lärare som fick möjligheten att se en blogg-musical. Det var elever i årskurserna 8 och 9 på Skärgårdsskolan och Obbolaskolan som i höstas fick de i uppdrag att blogga vad de ville på temat dröm och verklighet.

En hel symfoniorkester och fem aktörer som stod för hela showen. Och denna fantastiska scejn som Norrlandsoperan har var heltäckt av dessa fem giganter, som gestalatde tankar som ungdomar bloggat.

Efter 10 sekunder hade jag gåshud över hela kroppen och jag njöt. Efter en halv minut rann tårarna. Det började med att en kille drömde om att vinna allt inom fotboll, Gothiacup, Umeå soccercup o.s.v. därav gåshuden. Sen kom en kille och drömde om att hans föräldrar skulle älska varandra, då rann tårarna.

Resten var bara en ren njutning av upplevelser med både glättig yta och ett härligt djup. Man förstår att de elever som bloggat har gjort det på alla plan och med alla typer av vanliga frågor i sin vardag. Jag nynnar fortfarande på på låtar och funderar på de frågeställningar som kom upp. Måste planera några uppföljande lektioner och varför inte låta eleverna blogga på ett liknande sätt.

Och skulle jag ha chansen skulle jag på lördag åka ner till Umeå, betala 50:- och se denna fantastiska gestaltning en gång till och jag är säker att jag skulle njuta lika mycket den gången som den förra.

Grattis Martyna Lisowska Söderberg, Jesper Sjölander, Gustav Karlberg, Rebecka Pershagen, Johanna Eriksson. Ni kommer att gå långt, så tro på er själva. 

 

 

Och mest fantastiskt var mina egna elever i 8:an och 9:an på Forsdala. Ni äger !

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. dippen

    asså kai den var ju as dålig vi höll ju på att somna. helt värdelös hoppas verkligen att du var oseriös på denna fråga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.