Fy fan för REN rasism !!!

Att vissa bloggar från Lycksele inte förstår vad lagtexten säger om rasistiska brott och diskriminering, skrämmer mig.

Jag citerar:
"Den kvinna som väljer att bära burka eller niqab har rätt att göra det. Punkt. Det ska politiken inte lägga sig i. Snarare värna rätten att bära den. Det är vars och ens ensak hur man vill vara klädd och oilka orsaker man har till det."

Dessa rader står jag bakom fullständigt. Det är allas rätt att välja klädsel utifrån hur man känner sig bekväm, religiöst eller politiskt. Jag bär själv jeans och T-shirt för att det är bekvämt i jobbet som lärare.

Sen fortsätter bloggaren med följande rader:
"Men det betyder inte att jag anser att den som väljer en sådan klädsel har rätt att bära den överallt och i alla sammanhang. Man måste som bärare inse att det medför stora komplikationer inom vissa yrken. Och då kanske man istället ska tänka om, fundera på om det verkligen är inom barnomsorgen, skolan, vården eller äldreomsorgen man ska verka med den klädedräkten och de begränsningar den medför." 

Nu börjar vi glida över till diskriminering. Så man får inte ha vissa kläder i vissa yrken. Vem bestämmer det? De kristna värderingar som bloggaren står bakom eller ett mångkulturellt samhälle som vi har varit en del av i 5-600 år redan. Varför ska inte kvinnor i med religiösa kläder kunna vårda barn, sjuka eller äldre? Jag trodde i min naiva tro att det handlade om social kompetens, vårdutbildning och empati. Men GUUUUUD, vad jag misstog mig, det handlar om kläder.

Nu tycker nog många av er att jag drar för långa växlar på citaten men bloggaren avslutar själv med RASISMENS grundtanke:
"Det finns många yrken där burka eller niqab inte är möjliga att använda. Arbeten som kräver noggrann hygien och speciella arbetskläder, som exempelvis vårdyrken där man inte får ha långärmat. Det är inte diskriminering av någon. Det handlar om att stoppa spridning av bakterier." 

Mina argument räcker inte till längre…
Att många av de kulturer bloggaren uttalar sig om har längre och hälsosammare traditioner än vi har haft, gör ju inte saken bättre.
När Bellman levde så fick man se upp att man inte fick slaskhinken på sig i Stockholm, det var samtidigt som många österländska och arabiska kulturer hade toaletter med
rinnande vatten. Och än idag har många av dessa kulturer som bloggaren uttalar sig om reningscermonier i sin vardag som vi borde ha annamat istället för att förkasta.

Och denna bloggare är nummer 2 på riksdagslistan från ett parti i länet, får mig att undrar om verkligen SD behövs…

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Spännande tolkning du gör av mitt inlägg. Det finns hygien föreskrifter som alla måste följa om man ska arbeta inom hälso och sjukvård. Dessa föreskrifter är anpassade efter nutid och hur verkligheten ser ut. Jag ser inget diskrimenerande att kräva att alla följer dessa föreskrifter. Det är jämlikhet, inget med religion att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.