Veckan som var.

OOOOOHHHH. Så var denna tunga vecka över. För om man trodde att lärarjobbet innebär massor av ledigheter, tar man ordentligt fel. Denna vecka har eleverna varit lediga men vi lärare har jobbat som vanligt, eller ska man säga mer än vanligt.

För under denna vecka har vi avklarat allt det där som inte hinns med på vanliga arbetsveckor. Här kommer några saker som var utanför det vanliga:

* Matematikskåpet har storstädats och bytt plats. Dett innebär att nu har vi lärare fått en klarare insikt vad vi har av material och vad som behöver fylla på eller införskaffa.

* Den stora matematiksatsningen har satt igång på allvar. Den 1,5 miljon som Lycksele har fått för att öka kvalitéen på matematikundervisningen har nu formaliserats. Det är för mig som nyexaminerad en ära att få vara med och skapa bättre förutsättningar för eleverna att få bättre förståelse i ämnet matematik.

* Den nya läroplanen och de nya kursplanerna som ska komma 2011, har vi även suttit med. Den andra omgången på remissandet har kommit ut. Det blev långa och riktigt bra diskussioner om hur detta ska användas på vår skola.

* Och sist men kanske viktigast, så har vi hunnit göra den storplanering som behövs inför höstterminens sista veckor. Det gör att vi nu har ramarna klara och kan bryta ner dem till det antal lektioner vi har kvar dessa sista 2 månader.

Det var skönt att sitta ner en stund och skriva av sig. Nu ska jag åka på skolan och fixa smågrejer som ska funka imorgonbitti.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.