He’s back – the man without the mask !!!

Så var man tillbaka efter en lång tid av begrundan om hur man kommenterat min blogg. Jag kommer inte längre att uttala mig om rasism därför det är ingen som förstår att de är rasister när de uttalar sig som sådana. Och eftersom dessa politiker jobbar vidare med sådana argument får de vända sig till dessa som finner den äktsvenska ariska blodet är viktigare än med mänsklighet och vetenskapliga fakta.

Däremot ska jag ta upp vad vår statsminister tar upp i sitt jultal.
Han har helt rätt när det gäller följande citat från Aftonbladet:

"Nästa år står arbetslinje mot bidragslinje – ansvarstagande mot populism."

Jag som ansvartagande Miljöpartist säger rakt ut att regeringen har lyckats haverera hela det sociala system som gjorde detta land – SVERIGE – till den nation som skulle ha klarat sig helskinnad genom finanskrisen.

Idag har vi fler än någonsin som behöver socialbidrag för sin överlevnad.
Idag har vi fler på väg ut i en osäkerhet som arbetslösheten innebär.
Idag har vi fler som inte har möjlighet att kompetenshöja sig.
Idag har vi fler utförsäkrade som måste låna från nära och kära för överlevnad.
Idag har vi fler barn som inte har råd med skolutflykter eller skolresor.
Idag har vi fler som hamnar utanför välfärden p.g.a. direkta beslut av regeringen.

Det liknar situationen i Sovjetunionen efter WW2. Man fick fantastiska skördar i de ny erövrade områdena, för att redan nästa år få problem med att skördarna halverades. Nu gör "Allifjantpartierna" samma sak, man tar överflödet som fanns och sprider ut det till de som redan hade massor. Så när missväxten kom så sitter man där med tomma lador, då får medborgarna betala igen.

Jag håller med Fredde Blå, jag tar ansvar och vill skapa mer arbeten, men inte som "Allifjanterna" vara populister och skapa socialbidragsberoende.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Ansvar istället för krav.

    Du Kaj!

    Att vara förtroendevald handlar inte om att skriva ”önskelisror”. Självklart är det viktigt att tala om vad man vill. Men minst lika viktigt är att beskriva hur ens önskningar skall finansieras. Att arbete skall ersätta bidrag är och var ett av alliansens löften. Naturligtvis får detta konsekvenser. Alternativet är vi svenskar rätt erfarna av. Du nämner även detta med att kunna studera och förkovra sig. Här måste jag generalisera.
    Du själv har gnölat över dina egna studieskulder. Att den enskilde själv måste ta ansvar för sin egen försörjning under utbildningstiden är självklart.

  2. annlouise

    Nu kommenterar jag ” Ansvar istället för krav”.
    ”Att den enskilde själv måste ta ansvar för sin egen försörjning under utbildningstiden är självklart.”
    Och jag säger: Vad är det för självklart med det? Jag skulle önska en slags studielön för de som studerar och bibringar oss allihopa ett mervärde.

  3. Kai Pärnänen

    Jag har gnölat? Kanske har jag skrivit det någonstans, men valet var mitt eget och jag visste spelreglerna.

    Men Torleif och Ansvar blundar för verkligheten. Idag flyttas inte de utförsäkrade till jobb utan till socialbidrag. Alltså en statligt bidrag till ett kommunalt bidrag. Ni förstår inte att ingen vill vara bidragsberoende, det är en ”Allifjant myt”.

    Dags att regeringens bidragberoende medlemmar får ett riktigt jobb efter valet. Fredrik kan bli socialtjänsteman, Maud kan bli jordbrukare utan EU bidrag, Göran kan väl bli pingstpastor och Jan kan bli skolvaktmästare.

    Gott Nytt år

  4. Liberal innebär att även ta ansvar istället för krav.

    Att måsta göra något för den ersättning som skattebetalarna
    finansierar är som jag ser det rätt rimligt. Menar du att kommunen skall betala utan krav på arbete? Tycker inte du att vi sett tillräckligt av den sk. ”förra varianten”.

  5. Torleif

    vi blundar inte för verkligheten men gör du de kai? hur kan du gämföra detta med sovjetunionen? och vad menar du med ”allifjantpartierna”? jag tror att du själv kanske måste vidga dina vyer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.