Att så många kan skolan visste jag inte?

Först något jag skrev under min utbildning:
Paradigmskifte inom skolan i västvärlden har inneburit att förändring av hela och delar av skolan har blivit norm. Inget anses gälla länge utan nästa väntar redan runt hörnet. Det forskas som aldrig förr i skolan och lärarutbildningen.

Två huvudproblem finns dock:
1. forskningen förändras diskontinuerligt då pedagogik och didaktik ofta följer trender i samhället.
2. Forskningen har inga givna historisk eller vetenskaplig forskningstradition och regler.
Därför blir det mer att politiken/samhället styr skolan än vetenskaplig forskning, man kan nästan se sinnebilden i SR:s aktuella programserie ”Kris i skolan?” av Jan Björklunds faktaunderlag och åtgärder http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramID=3238

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

Efter mitt inlägg om läget i skolan och vikariestuationen, har det varit ett läge som jag nog inte trodde skulle hända.

Det har kommit massor av kommentarer på bloggen av vissa oseriösa, som ägnar sig åt smutskastning av en hel yrkeskår – skolpersonal. Dessa kommentarer verkar vara skrivna av den nya kader av politiska kommentatorer som olika intresseorganisationer har skaffat sig. Och bakom anonymitet gömmer de sig sen och kan skriva vad som helst, utan faktaunderlag eller behovet att se personen i ögonen.

Samtidigt möter jag dagligen människor som säger saker som:
– Bra skrivet om skolan!
– Är det verkligen så här om någon blir sjuk?
– Varför har ingen annan än du pratat högt om detta?

Så fortsätt att kommentera, jag läser faktiskt dem allihop. Men jag kommer bara att besvara de som ställer seriösa frågor men fortsätta skratta åt dem som bara kastar skit i det stora hela. Det gäller att ha humor idag i politiken.

Men jag vet att jag skriver om rätt grejer när så många är rädd för sanningen!

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Bertan

    Om man inte vill se sanningen eller blundar för den, så är den faktiskt lätt att kontrollera då alla påståenden vad gäller Forsdalaskolan går att styrka. Dessutom beskriver du ju helt korrekt en situation som uppstått, när plötsligt lärare blivit sjuka. Men är lösningarna verkligen korrekta eller de bästa, när man låter obehöriga kvacka eller använder ishockeyspelare som vill tjäna sig en slant elelr när en fritidsledare som rektor går in och börjar hålla lektioner. Hur är det då möjligt att inte inse hur det egentligen förhåller sig i skolan, utan enbart fortsätta och mala på samma mantra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.