Kan någon förklara

Tog mig friheten under sportlovet att sitta och surfa runt på de olika partiernas hemsidor. Det var faktiskt roligt när jag för 11 år sedan skrev en uppsatspå universitetsnivå om de olika partiernas internetsatsningar. Då var det bara amatörmässiga satsningar med ibland väldigt stora pengar.

Nu är de flesta "sajterna" riktigt profesionella och man kan faktiskt sätta sig in i parteirnas olika agendor och visioner. Så jag tänkte mig att försöka förstå den USA inspirerade skattesänkaragendan, som framförallt "Allifjanten" vill använda, som den alena rådande och ultimata lösningen.

Så jag läste ett antal bloggar av B-politiker, som skrev sig varma och frihet för den enskilde och ansvaret flyttas till varje medborgare. Det var nästan så jag började förstå i mitt väldigt liberala hjärta. För jag tror på varje människas frihet att styra över sitt liv, ansvar och ansvarstagande.

Men sen började jag hitta B-politiker i framförallt kommun- och landstingspolitiken som ville ha mer medel till den offentliga verksamheten. För det visade sig att väldigt många kommuner och nästan alla landsting gick back. Skatteintäckterna var inte stora nog för att finansiera utgifterna för alla vårs gemensamma verksamhet.

Så likt Uroboros, så gör dessa skattesänkningar att den offentliga verksaheten får mindre pengar och därför måste man skära i skolan, vården och omsorgen, för att inte tala om gatuunderhållet, kulturen, personal, o.s.v. Man biter sig i svansen och klarar inte dyra reformer om kortade vårdköer, vårdgarantier, vårnadsbidrag, ROT o RUT o RIT. Så då minskar man personal, vårdplatser och lägger ner fungerande enheter. Sen får man anmälningar om misskötsel, vårdfel och annat, som kan av en lekman ses som brist på personal.

Så ni som så gärna kommenterar mina blogginlägg kan väl förklara varför vi måste svälta oss till döds för att bli fria, ansvartagande och fungerande…

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.